“Kurš ir tas tilts, no kura ar bērniem kopā nolekt.” Es sapratu, ka neesmu spējīga rūpēties par diviem smagi slimiem bērniem

Inese Platmane ir mamma diviem bērniem ar īpašām vajadzībām. Sieviete pēc aizbēgšanas no vardarbīgām attiecībām bērnus audzina viena. Vientulība ir cena, kuru sieviete ir samaksājusi, lai brīvībā spētu audzināt savus bērnus, vēsta sabiedriskā medija LSM rubrika “Dzīvei nav melnraksta”.

Meita, kurai diagnosticēti autiskā spektra traucējumi, drīzumā uzsāks skolas gaitas. Savukārt Ineses dēlam nesen palika 5 gadi un viņa traucējumi ir kompleksi. Mamma stāsta, ka rodas grūtības noteikt, kurš no traucējumiem bērna organismā ir dominējošais, taču vissmagākais no tiem ir garīgās attīstības traucējumi. Divus gadus sieviete cīnījusies, lai dēlam vispār invaliditāti piešķirtu.

Sieviete par meitas autismu uzzināja, kad atradās sestajā grūtniecības mēnesī ar dēlu. Piedzīvotā stresa dēļ sievietei sākās neplānotas mājdzemdības, kurās nebija klāt mediķi, kā rezultātā mazulis guva dzemdību traumu. Divus mēnešus vēlāk lielo pārdzīvojumu dēļ sievietei sākās veselības problēmas un viņa nokļuva reanimācijā ar diagnozi – cukura diabēts.

“Tā vienā ļoti īsā mirklī mēs kļuvām par trīs invalīdiem vienā mājsaimniecībā,” stāsta sieviete.

To bija grūti pieņemt Ineses vīram. Sieviete stāsta, ka viņam bija kauns par bērniem. Turklāt atvases un viņu īpašās vajadzības prasīja papildu uzmanību, kas spieda  aizmirst egoismu, ar ko vīrietis nespēja tikt galā.

“Es sapratu, ka neesmu spējīga rūpēties par diviem smagi slimiem bērniem un vēl vienu bērnu pieauguša vīrieša izskatā,” radušos situāciju skaidro māmiņa.

Sieviete nolēma attiecības izbeigt. Mājās tika piedzīvota arī dažāda veida vardarbība: gan fiziskā, gan emocionālā. Neviens neticēja, ka Inese spēs pamest varmāku un nostāties pati uz savām kājām. Tomēr viņa šaubīgajiem pierādīja, ka spēj to izdarīt, lai gan īpašo bērnu audzināšana prasa resursus.

 

“Par iespēju audzināt savus bērnus esmu samaksājusi ļoti dārgu cenu. Cena tam ir vientulība.”

Ziņo portāls – Apollo.lv

Lasi vēl: Krievija vēlas vismaz kaut kādu mazu uzvaru līdz pareizticīgo Lieldienām

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment