Laipni lūgti nākotnē

Teslas automašīna, kas darbojas pašbraukšanas režīmā Lasvegasā notriekusi un nelabojami sabojājusi autonomu robotu.

Par 2000 dolāriem dienā noīrējamais humanoīdais robots tika notriekts tieši pirms Patērētāju elektronikas izstādes (CES) tehnoloģiju konferences, kas notika Nevadas pilsētā.

Robota firma “Promobot” atklāja, ka vienu no tā modeļa v4 produktiem ir “nogalinājis” “Tesla Model S”, tomēr daudzi sociālo mediju lietotāji pauduši skepsi par to, vai incidents nav bijis PR triks.

Viens no tiem ir nobraucis no ceļa un iebraucis autostāvvietas brauktuvē, kur “Tesla Model S” notriekusi autonomo robotu. Tajā bija viens pasažieris. Incidents notika ap septiņiem vakarā.

“Protams, mēs esam satraukti,” par notikušo izteicās Oļegs Kivokurtsevs, “Promobot” attīstības direktors. Mēs atvedām šo robotu šurp no Filadelfijas, lai tas piedalītos Patērētāju elektronikas izstādē. Tagad tas nevar piedalīties pasākumā un nav labojams.

“Mēs veiksim iekšējo izmeklēšanu un noskaidrosim, kāpēc robots devās uz brauktuves.”

Tesla turpināja braukt tikai tāpēc, lai apstātos 50 m pa līniju.

“Tur nebija neviena, ne vīriešu, ne automašīnu,” sacīja Teslas pasažieris Džordžs Kaldera, “Teslu pārslēdzu pašbraukšanas režīmā, un tā sāka kustēties. Un wow! Robots uz ceļa!

Es nedomāju, ka tā notiks, bet mašīna tieši ietriecās tajā! Man ļoti žēl, robots izskatās glīts. Un es patiesi atvainojos inženieriem.

Skatiet incidenta kadru šeit:

Avots: joe.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment