Latvijas Radio darbinieku milzu piemaksas, kuras divreiz lielākas par algu, esot slepena informācija!

Tiesa, Latvijas Radio “Rīcības kodeksā” ir īpaši norādīts, ka “Latvijas Radio, sniedzot patiesu informāciju un veicinot viedokļu daudzveidību un debates, palīdz cilvēkiem veidot savus uzskatus un pieņemt lēmumus”.

Taču, neraugoties uz šo apliecinājumu, Roķe (iepriekš zināma kā neveiksmīgās ziņu aģentūras BNS vadītāja Sigita Kirilka) vēl joprojām nav vēlējusies sniegt atbildes ne uz vienu no šiem viņai oficiāli uzdotajiem jautājumiem saistībā ar auditu un tā rezultātiem:

1) kādu iemeslu dēļ VSIA Latvijas Radio tam Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes uzdoto funkciju audita sagatavošanu neveica ar iekšējiem resursiem, bet nolēma izmantot ārpakalpojumu?

2) kas tieši, kad tieši, ar kādu tieši argumentāciju pieņēma lēmumu funkciju audita veikšanai izmantot ārpakalpojumu?

3) kad tieši, kur tieši tika izsludināts attiecīgais iepirkums?

4) vai, izsludinot iepirkumu, VSIA Latvijas Radio ņēma vērā tā rīcības kodeksā ierakstītās normas par atklātuma un sabiedrības interešu nodrošināšanu? Ja nē, kāpēc ne? Ja jā, kā tieši tās tika ņemtas vērā?

5) kādas tieši darbības VSIA Latvijas Radio veica, lai līgumā ar SIA Deloitte Latvija par audita veikšanu iekļautu atklātības un caurspīdīguma normas, tostarp attiecībā uz šī audita slēdziena atklāšanu sabiedrībai?

6) Ja šādas darbības netika veiktas, kuri VSIA Latvijas Radio vadības pārstāvji par to ir atbildīgi?

7) kādu iemeslu dēļ VSIA Latvijas Radio interneta mājas lapā nav publicēti minētās VSIA noslēgtie līgumi, tostarp minētais līgums par audita veikšanu?

8) Kuri VSIA Latvijas Radio vadības pārstāvji par to ir atbildīgi?

9) Kas tieši, kad tieši, ar kādu tieši pamatojumu, uz kādu termiņu minētajam funkciju auditam ir noteicis klasificētas informācijas statusu? Atbildei pievienojiet attiecīgās dokumentācijas kopijas, kas apliecinātu šāda lēmuma pieņemšanu.

Avots: Pietiek.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment