Lembergs esot zvanījis un pavēlējis Gerhardam ko darīt – dabūjis ko gribēja

Smagos kriminālos noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs, iespējams, kārtējo reizi veicis krimināli sodāmas darbības, piezvanot vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam un pieprasot nekavējoties veikt Valsts vides dienesta reģionālo vides pārvalžu vadošo darbinieku nekavējošu rotāciju saistībā ar to, ka Valsts vides dienests nav konstatējis pārkāpumus Ventspils tirdzniecības ostas darbībā saistībā ar ogļu putēšanu Ventspilī. Šāda informācija portālam runabildes.lv pienākusi no tuviem avotiem ministrijā. 

Par ko īsti te ir stāsts? Vienkāršiem vārdiem runājot, kopš A. Lembergs zaudēja ietekmi Ventspils tranzītbiznesa uzņēmumos, viņš ir darījis visu iespējamo, lai tos ekonomiski nogremdētu – cita starpā lobējot izlīdzināto dzelzceļa tarifus, kas būtiski pasliktināja Ventspils un Liepājas ostu konkurētspēju attiecībā pret Rīgu. Pēdējais šāds piemērs ir sāga ap Ventspils tirdzniecības ostu (VTO).

Krimināllikuma 196.pants nosaka: Par uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) vai organizācijas atbildīga darbinieka, tas ir, personas, kurai uzņēmumā (uzņēmējsabiedrībā) vai organizācijā ir tiesības pieņemt lēmumus, kas saistoši citām personām, vai tiesības rīkoties ar uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) vai organizācijas mantu vai finanšu līdzekļiem, kā arī uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) vai organizācijas pilnvarotas tādas pašas personas izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot savas pilnvaras vai tās pārsniedzot, ja ar šīm darbībām radīts būtisks kaitējums uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības), organizācijas vai ar likumu aizsargātām citas personas interesēm, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Ņemot vērā, ka pēc šī Lemberga zvana rotācija Valsts vides dienestā tika veikta, nav saprotams, kādēļ ministrs kā nozares augstākā amatpersona izpilda vienas pašvaldības vadītāja, kriminālos noziegumos apsūdzēta no amata atstādināta mēra pavēlēm.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment