Lielbritānijas slimnīcā latvieši atstāj tikko dzimušo dēlu, jo nevēlas, ka viņš uzaug Latvijā..

baby-feet-20160222064625.jpg-q75,dx720y432u1r1gg,c--

Lielbritānijā, Līdsā kādam latviešu pārim piedzima bērns. Vecāki no viņa atteicās un atstāja vietējā slimnīcā, lūdzot, lai bērns tiktu nodots adopcijai Apvienotajā Karalistē, nevis Latvijā. Mazulim tika dots klasisks angļu vārds, lai palīdzētu integrēties britu sabiedrībā.

Bērns, kurš piedzima pirms laika, ne reizi savu 8 mēnešu dzīves laikā nav saticis savus bioloģiskos vecākus. Viņi ir norādījuši, ka nevēlas nekāda veida kontaktu ar savu atvasi.

Vecāki ir skaidri likuši saprast, ka nevēlas, lai bērns tiktu nodots audzināšanā vecvecākiem, kas dzīvo Latvijā. Par spīti tam, ka tieši viņi audzina pāra abus vecākos bērnus. Zēna tēvs un māte apgalvo, ka trešais bērns būtu pārāk smaga nasta gan finansiāli, gan emocionāli.

Mazulis pagaidām dzīvo pie pagaidu vecākiem Lielbritānijā. Viņa bioloģiskā māte un tēvs Anglijā dzīvo kopš 2009. gada. Abi nav precējušies un izšķīrās, kad sieviete bija stāvoklī ar trešo bērnu.

Gan zēna vecmāmiņa, gan Latvijas amatpersonas iebilst pret bērna nodošanu adopcijai Apvienotajā Karalistē. Anglijas tiesa ir lūgusi Latvijas pusei noskaidrot, vai vecmāmiņa ir spējīga parūpēties par vēl vienu bērnu, lai vajadzības gadījumā nodotu mazdēlu viņas audzināšanā.

Avots: Daily Mail

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment