Māmiņa dzemdē “Herkulesa dēlu” – viņš ir divreiz smagāks nekā normāla lieluma mazuļi

Foto: Stuff

Šis jaundzimušais ir 11 nedēļas veca mazuļa lielumā un viņš piedzima tikai pirms dažām dienām. Tobiass bija tik liels, ka svešinieki domāja, ka viņa mamma ir stāvoklī ar dvīņiem.

Viņš sver 6kg, kas ir divreiz lielāks svars nekā vidēji jaundzimušjiem, kas ir  3kg. Viņa 33 gadus vecā mamma Nikolīna Ņūkoma, pamanījās dzemdēt 1. maijā Hamiltonā, Jaunzēlandē, bez ķeizargrieziena vai epidurāla. Viņas Waikato slimnīcas vecmāte Annika Rīda stāstīja medijam “Waikato Times”:

“Viņš ir Herkulesa mazulis. Nedomāju, ka es pieņemšu vēl kādu bērnu savā karjerā, kas būs tik ļoti lielāks par izmēros normālu… tas ir diezgan nereāli.”

Foto: Stuff

Ārsti nedomāja, ka Tobiass būs tik liels, un komandai bija jāiejaucas, kad iesprūda viņa plecs, kamēr norisinājās dzemdības. Divu bērnu māmiņa Misis Ņūkoma piepilda:

“Ienāca kaudze mediķu un palīdzēja viņu izvilkt. Visi sacīja, “wow, kāds liels mazulis” un “cik liels viņš ir”; visi bija patiesi šokēti.”

 

Viņa pati arī bija satriekta par Tobiasa izmēru un tāpēc bija spiesta doties atpakaļ uz veikalu, lai nopirktu viņam jaunas drēbes, jo jau iepriekš nopirktās viņam nebija piemērotas.

Viņa atklāja, ka svešinieki viņai jautājuši: “Vai tev tur ir dvīņi?”, kad viņa bija stāvoklī. Tobiass arī stipri iespēra, kad viņš bija viņas vēderā, un tas liecināja, ka viņš ir liels zēns.

Foto: Stuff

Ārsti pārbaudīja viņa mammai cukura diabētu, kas var bērnus padarīt lielākus, betbet tie uzrādīja negatīvus rezultātus.

Ierakstu grāmatā ir minēts lielākais mazulis, kāds jebkad dzimis, kuram bija 10kg, taču zīdainis mira 11 stundas pēc nogādāšanas Ohaio 1879. gadā.

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment