Deividam Bekhemam piespriež braukšanas liegumu par telefona lietošanu pie stūres

Foto: AFP/GETTY IMAGES

Deividam Bekhemam ir dots sešu mēnešu braukšanas aizliegums par mobilā tālruņa lietošanu, atrodoties pie stūres.

Slavenais Anglijas futbolists pagājušajā gadā 21. novembrī paziņoja, ka ir vainīgs šīs ierīces izmantošanā, kamēr vadīja savu automašīnu Bentley Londonas centrā.

Tiesa izdzirdēja, ka Bekhemu nofotografējis kāds sabiedrības loceklis, brīdī, kad viņš brauca pa “lēni kustošo” satiksmi, rokās turot telefonu.

44 gadus vecais Bekhems saņēma sešus soda punktus savās tiesībās, kas papildināja tos sešus, kas viņam jau bija par agrākiem ātruma pārkāpumiem.

Viņam tika piespriests arī 750 sterliņu mārciņu (870 eiro) naudassods, piespriesta 100 sterliņu mārciņu (116 eiro) samaksāšana apsūdzībā un 75 sterliņu mārciņu (87 eiro) papildmaksa septiņu dienu laikā.

Rajona tiesnese Katrīna Mūra sacīja, ka atzinusi satiksmes lēno tempu, taču paziņoja, ka saskaņā ar likumu “nav nekāda attaisnojuma”.

Tiesā tika dzirdēts, ka Bekhems bija redzēts “darbinot rokas ierīci ceļgalu līmenī”, braucot pa Lielo Portlendas ielu Vestendā.

“Tā vietā, lai paskatītos taisni uz priekšu, lai pievērstu uzmanību ceļam, viņš skatījās sev klēpī”.

Bekhema advokāts Žerārs Tairls Bekhema aizstāvībai sacīja:

“Viņš neatceroties nedz attiecīgo dienu, nedz šo incidentu. Nav nekāda attaisnojuma tam, kas notika, bet viņš uzskata, ka šādu notikumu neatceras.”

 

Avots: BBC.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment