Miris vēl viens liecinieks no Lemberga krimināllietas… parādās arī Dānijas specdienestu audio ieraksti!

Neoficiāla informācija liecina, ka aizsaulē aizgājis vēl viens Aivara Lemberga krimināllietas liecinieks – Juris Šķibelis.

Oficiāla apstiprinājuma prokuratūrai vēl nav, taču no Lemberga aizstāvjiem vakar tiesā izskanējusi informācija, ka viens no lieciniekiem Juris Šķibelis esot miris. Juriss stāstīja, ka Šķibelis ir viens no cilvēkiem, kas savulaik liecinājis pret apsūdzēto Ansi Sormuli. Šķibelis savulaik bijis AS “Naftas parks” vadītājs, bet nu jau bija pensionārs. “Viņš bija viens no lieciniekiem, kas liecināja par to, kā savā laikā Ansis Sormulis Aivara Lemberga uzdevumā prettiesiski pieprasīja kukuļa veidā atdāvināt viena uzņēmuma akcijas,” teica prokurors.

Prokurors nedomā, ka Šķibeļa aiziešana aizsaulē negatīvi ietekmēs lietu un apsūdzības uzturēšanu, jo prokuratūra jau pirmstiesas izmeklēšanā šo personu vairākkārt pratinājusi, lai nodrošinātos ar nepieciešamajiem pierādījumiem.

Interesanti, ka pēdējos gados mūžībā aizgājuši jau vairāki šīs krimināllietas liecinieki:

Prokurori tiesā Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllietā iesnieguši arī Dānijas specdienestu noklausītas sarunas starp apsūdzētajiem, kurās, pēc prokuratūras domām, apstiprinās Lemberga īpašumtiesības atsevišķās komercsabiedrībās.

Prokurors Juris Juriss pastāstīja, ka sarunas starp apsūdzētajiem Ansi Sormuli, Aivaru Lembergu un Anriju Lembergu ierakstītas 2005.gadā kādā Kopenhāgenas viesnīcā. Sarunās esot dzirdami arī Gints Laiviņš-Laivenieks, Rudolfs Meroni un citas personas.

Prokurors domā, ka sarunu ieraksti apstiprina pirmstiesas izmeklēšanas laikā veikto vairāku personu liecību patiesumu, kuras liecinājušas par Aivaram Lembergam piederošajām īpašumtiesībām un to daļām gan Latvijas komercsabiedrībās, gan ārvalstu komercsabiedrībās. Vienlaikus šie audioieraksti apliecinot tiesā sniegto liecību patiesumu, ir pārliecināts prokurors.

“Kā tiesa vērtēs šos pierādījumus, mēs nezinām. Mūsu ieskatā, tā ir pirmā reize, kad dzirdams, kā pats apsūdzētais Aivars Lembergs apstiprina savu īpašumtiesību daļu atsevišķās komercsabiedrībās, ko viņš līdz šim vienmēr ir noliedzis.

Tiek runāts, piemēram, par “Ventbunkeru”, “Latvijas naftas tranzītu”, “Ostas floti”. Šie pierādījumi arī apstiprina, ka Lemberga bērni ir iesaistīti šajās struktūrās. Vienlaikus šajās audiosarunās ir dzirdams un saprotams, ka faktiski Aivars Lembergs kopā ar citu apsūdzēto Ansi Sormuli jau no paša sākuma zinājuši par naudas atmazgāšanas shēmu un paši to ir konstruējuši, piedāvājuši un apsprieduši,” klāstīja prokurors.

Raksta turpinājums nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment