Nenokavē – turpinās mākslinieku pieteikšanās glezniecības konkursizstādei

Vēl divas nedēļas – līdz 15. aprīlim mākslinieki un mākslas studenti aicināti pieteikt darbus dalībai 2. starptautiskās jūras tematikai veltītās biennāles “Marīna 2019” glezniecības konkursizstādei.

Biennāles 2019. gada identitāte ir Vētra. Vētra kā dabas stihija, kā kustība, kas izaug no klusuma, vētra kā varens apbrīnojams spēks, kas iegriežas, izlādējas, izdzīvo un atkal pārtop klusumā.

Guna Kalnača, konkursizstādes kuratore: “Esam par klasiskās tradīcijas uzturēšanu marīnas žanrā, tomēr sagaidām, ka jūras tēma tiek risināta ne vien vizuāli poētiski, bet var skart arī ekoloģijas un jūras aizsardzības tēmu, darbos iezīmējot aktuālo sociāli kritisko aspektu, veicinot diskusiju par problemātiskiem jautājumiem.”

Jūras tematikas glezniecības konkursiztāde notiks Jūrmalas pilsētas muzejā no 19. jūlija līdz 1. septembrim. Darbi tiks vērtēti divās kategorijās: profesionāli mākslinieki – galvenā balva 1000 EUR (pēc nodokļu nomaksas) un mākslas studenti – balva 500 EUR (pēc nodokļu nomaksas) un iespēja rīkot personālizstādi Jūrmalas pilsētas muzejā. Biennāles nolikums un pieteikuma veidlapa pieejama https://ej.uz/Marina2019

Biennāles “Marīna 2019” laikā no jūlija vidus līdz septembrim Jūrmalas pilsētas muzejos, izstāžu zālēs un galerijās būs skatāmas glezniecības, laikmetīgās mākslas izstādes, plaši pārstāvēta būs fotogrāfija, notiks meistarklases un nodarbības ģimenēm.

2017. gada konkursiztādē piedalījās 70 mākslinieki no 10 valstīm ar vairāk nekā 100 darbiem. Žūrija profesionālu mākslinieku kategorijā balvu piešķīra jaunajai gleznotājai Madarai Neikenai, bet kategorijā “Mākslas students” tika apbalvota Anete Kalniņa, viņa izmantoja konkursa piedāvāto iespēju sarīkot muzejā personālizstādi “Ainava Abstrakcija” 2018. gadā vasarā.

Jūras tematikai veltīto izstāžu pirmsākumi meklējami 2006. gadā, kad gandrīz četrdesmit mākslinieki no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Latvijas Jūrmalas pilsētas muzejā aizsāka šobrīd mākslinieku un skatītāju vidū tik populāro jūras tematikai veltīto izstāžu tradīciju. 2017. gads iezīmēja jaunu pavērsienu, kad, sadarbojoties Jūrmalas muzejiem, izstāžu zālēm, privātām galerijām un biedrībām, izstādes paplašināja robežas un pārtapa par starptautisko jūras tematikai veltīto biennāli “Marīna 2017”, skatītājiem piedāvājot dažādu mākslas žanru izstādes visā pilsētā.

Biennāli organizē Jūrmalas pilsētas muzejs ar Jūrmalas pilsētas domes atbalstu un sadarbības partneriem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment