Valsts policijai jauni rokas video radari, jau šodien norisinās 24h ātruma kontroles maratons

Foto: Facebook / Valsts Policija

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas darbiniece Simona Grāvīte informē, ka jau šodien Valsts policija (VP) sāks izmantot 40 jaunus rokas video radarus. Papildu jau esošajām braukšanas ātruma kontroles metodēm, rokas video radari palīdzēs notvert pārkāpējus.

Latvija cenšas ņemt piemēru no ārzemēm, tāpēc tiek izmantotas jaunākas un modernākas tehnoloģijas. Policisti tagad sāk izmantot rokas video radarus “TruCam II”.

Šajos ātruma mērīšanas video radaros tiek veikta transportlīdzekļa ātruma mērīšana, kuras laikā tiek ierakstīts augstas izšķirtspējas video. Tas nozīmē, ka gan automašīnas ātrums un ierakstītais video tiks pievienots pie lietas materiāliem.

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis sacīja, ka jaunie radari ir līdzīgi kādreizējiem radariem, kas izmantoti policijas ikdienā, taču jaunajam ir svarīgs jauninājums:

“Būtībā šie jaunie video radari līdzinās kādreizējiem policijas ikdienas darbā jau izmantotajiem rokas radariem, tikai šiem ir būtisks un svarīgs jauninājums – video funkcija. Mēs esam ņēmuši vērā iepriekšējo pieredzi ar vecā tipa radariem un domstarpības, kas dažkārt radās starp policistiem un satiksmes dalībniekiem. Tieši tādēļ, lai uzlabotu policijas darba kvalitāti un efektivitāti, mēs savā darbā ieviešam mūsdienīgus tehniskos līdzekļus”.

Autovadītājiem ir jābūt vēl piesardzīgākiem, jo jau šodien visā Latvijā norisinās 24 stundu ātruma kontroles maratons. Šajā laikā policija pievērsīs pastiprinātāku uzmanību, vai autovadītāji ievēro braukšanas ātrumu. Akcijas mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana rada bīstamību drošai ceļu satiksmei, ziņo jauns.lv.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment