Noderīgi! Ko darīt, ja braucat Rīgas Satiksmes transportā bez biļetes un Jūs aptur kontrole?

Teica, ka man jāmaksā sods – teicu, ka 2 EUR nevar būt pašizmaksa un netaisos tādu summu nekad maksāt. Teica, ka esmu pārkāpis likumu – lūdzu, lai paskaidro kuru. Atbildes nesekoja. Kontrolierim parādīju Ministru kabineta noteikumus un praktiski ar to arī viss beidzās. Jautāju vai man doties uz policijas busiņu un uzrādīt dokumentus – teica nē un varēju būt brīvs.

Tāpēc mīļie cilvēki – ja arī Jūs neapmierina esošā RS un Ušakova zaglīgā darbošanās, atceraties dažus vienkāršus soļus kā apiet kontroles sodu:
1) Noteikti esat laipni, neuzķeraties uz provokācijām, nerādiet nekādus dokumentus (arī etalonus),
2) Jautājiet kontrolierim, lai norāda likumus uz kā pamata Jums kaut kas jāuzrāda vai jāmaksā sods. Turat pie rokas savu telefonu vai planšeti ar ielādētu mājaslapu, kur norādīti konkrēti likumi un Ministru kabineta noteikumi,

3) Atcerieties, ka Jums nekas nav jāuzrāda kontrolierim, taču policistam gan, taču policistam nav tiesību Jūsu datus izpaust kontrolierim… Bez Jūsu piekrišanas policija nevar Jums izrakstīt soda kvīti…
4) Izplatāt šo info ar to, kā jārīkojas katrā gadījumā un izmantojat RS transportu par velti vienmēr. Varbūt tad zaglīgā Ušakova banda sāks atmosties.

Papildus info: http://zakiem.lv/news/

Avots: Thebest.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment