Norisināsies Sieviešu solidaritātes gājiens

8. martā Rīgā ar saukli “Izvēle un brīvība!” notiks Sieviešu solidaritātes gājiens. Gājiena rīkotāji aicina pievienoties ikvienu, kam rūp līdztiesīga un iekļaujoša sabiedrība.

Šīgada gājiena aicinājums ir “Izvēle un brīvība”, tā vēršot sabiedrības un likumdevēju uzmanību uz jautājumiem: vai izvēle kļūt par amatpersonu ir izvēle ikdienā saskarties ar pazemojošiem komentāriem? Vai izvēle kļūt par kāda laulāto partneri ir izvēle nekad neteikt nē? Vai izvēle runāt skaļi par sev svarīgām lietām ir izvēle saņemt pretējus viedokļus pārstāvošo uzbrukumus?

Gājiena dalībniekus pie Saeimas nama uzrunās Marija Golubeva, Saeimas prezidija sekretāra biedre, Evika Siliņa, Ministru prezidenta parlamentārā sekretāre, uzņēmumu vadītāja Baiba Rubesa un Beata Jonite, ekonomikas ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos, kā arī rakstniece Inga Gaile, publiciste Linda Curika un Centra MARTA vadītāja Iluta Lāce.

Kā ierasts, gājiens sāksies pie Saeimas ēkas plkst. 13:00 un vedīs uz Brīvības pieminekli.

Gājienu rīko Centrs MARTA ar domubiedriem – Sieviešu stendapu, Ladyfest Riga, Kuratoru un mākslinieču apvienība “FemTe”.

Gājienu atbalsta Kanādas vēstniecība Latvijā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment