Par mata tiesu no nāves.. Ārsti gatavojās atslēgt Semas dzīvību uzturošās ierīces, taču tad…

mir

Sema Hemminga (Sam Hemming) kopā ar savu draugu brauca automašīnā, kad pēkšņi abi iekļuva briesmīgā avārijā. Puisis guva nelielus ievainojumus, bet meitene ar galvu pa priekšu ietriecās stiklā. Sema zaudēja ausi un salauza 4 kakla skriemeļus, un roku trijās vietās.

Meitene ar helikopteru tika nogādāta slimnīcā, kurā viņai tika veikta 6 stundu gara operācija. Pēc tās viņa tika ievietota medicīniski izraisītā komā.

Pēc 19 dienām ārsti ieteica izmisušajiem vecākiem atslēgt meitu no dzīvības uzturēšanas iekārtām, jo viena smadzeņu puslode nefunkcionēja. Otra smadzeņu puslode, kas parasti netiek izmantota, bija neskarta.

Vecāki piekrita ārstu ieteikumam.. Ap Semu palātā sapulcējās viņas tuvākie cilvēki. Pirms tam medicīnas personāls veica dažādus testus, lai būtu pārliecināti, ka meitenes smadzenes nereaģē. Visi testi bija negatīvi.

Tāpēc aparāti tika izslēgti. Meitenes māte kliedza emociju agonijā, taču tad viens no speciālistiem pamanīja, ka meitene pakustina kājas īkšķi, kad tam nejauši pieskārās ledus auksts priekšmets. Tas nozīmēja, ka paciente reaģē uz siltumu – tātad smadzenes darbojas. Ārsti tūliņ pat atkārtoti pievienoja Semu dzīvības uzturēšanas aparātiem.

Pēc dažām dienām brīnumainā kārtā paciente varēja elpot pati. Pēc 8 nedēļām jauniete tika izrakstīta no slimnīcas, lai turpinātu atlabšanu mājās.

pirms

pirmss

Ārsti, it sevišķi neiroķirurgi, ir šokā par notikušo. Sema tiek saukta par staigājošu brīnumu, jo otra smadzeņu puslode, kuru parasti cilvēki neizmanto, attīstījās tik tālu, ka ļāva meitenei no jauna iemācīties staigāt un runāt. Turklāt ir neticami, ka pēc šādas avārijas var izdzīvot, turklāt strauji atlabt.

Sema katru dienu turpina atveseļošanās procesu un nav atmetusi savu sapni par karjeru jurisprudencē.

Avots: Daily Mail

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment