Pēc pārbūves Rīgas TV tornī varēs pastaigāties arī ārpus torņa 220m augstumā (+ FOTO)

Viens no sarežģītākajiem uzdevumiem torņa pārbūves laikā ir nodrošināt tornī esošo iekārtu un klientu aparatūras darbības nepārtrauktību. TV tornis nodrošina TV un radio apraidi pusei no Latvijas teritorijas, turklāt pēdējo desmit gadu laikā torņa tehniskās funkcijas būtiski paplašinājušās un šobrīd tornis nodrošina arī datu centra, kolokācija un citus pakalpojumus vairāk nekā 90 iestādēm un organizācijām, tostarp vairāk nekā 40 pašmāju un virknei starptautisko elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzēju. Tornī izveidots arī Baltijā modernākais kolokācijas centrs elektronisko sakaru komersantiem. Pārbūves laikā torņa tehnoloģiskā sadaļa tiks izolēta no visiem pārbūves procesiem un būs pieejama tikai klientiem un LVRTC darbiniekiem.

Saskaņā ar būvprojektu kopējā torņa platība palielināsies par 30%. Tas ļaus arī palielināt kopējo pakalpojumu sniegšanai izmantojamā platību līdz pat 85% no torņa un tehniskās ēkas. Šobrīd TV torņa infrastruktūra nodrošina līdz pat 30% no LVRTC kopējiem ieņēmumiem.

Apmeklētājiem tornis tiks slēgts nākamā gada 4.maijā un paredzēts, ka pēc rekonstrukcijas tas tiks atvērts 2022.gada nogalē.

Jau vēstīts, ka Rīgas radio un televīzijas stacijas jeb Zaķusalas televīzijas torņa rekonstrukcija izmaksās aptuveni no 40 līdz 50 miljoniem eiro, liecināja Satiksmes ministrijas sniegtā informācija valdībai, lemjot par VAS «Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs» (LVRTC) 2017.gada peļņas daļas novirzīšanu Rīgas radio un televīzijas stacijas projektam.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment