Pētījums atklāj, ka bārdaini vīrieši pārnēsā vairāk baktēriju nekā suņi

Ir konstatēts, ka vīriešu bārdās ir vairāk baktēriju nekā suņu kažokā. Zinātnieki apskatīja baktēriju līmeni, kas slēpjas 18 vīriešu sejas apmatojumā un 30  dažādu suņu šķirņu ķermeņa apmatojumā.

Šveices Hirslanden klīnikas profesors Andreas Gutzeits sacīja:

“Pētnieki atraduši ievērojami lielāku baktēriju lādiņu paraugos, kas ņemti no vīriešu bārdām, salīdzinot paraugiem, kas ņemti no suņu kažokiem”.

 

Pētījums izstrādāts, lai noskaidrotu, vai pastāv risks, ka cilvēki no suņiem varētu iegūt kādu slimību, ja viņi izmantotu tādu pašu Magnētiskās rezonanses tomogrāfijas skeneri, kādu izmanto veterinārārsti, svētdien vēstīja medijs “Mail”.

Tika konstatēts, ka visiem vīriešiem vecumā no 18 līdz 76 gadiem, kas piedalījās eksperimentā, bija liels mikrobu daudzums bārdā, savukārt septiņiem bija baktērijas, kas bija bīstamas cilvēku veselībai. Tikai 23 no 30 suņiem bija liels mikrobu daudzums, pārējiem tas bija mērens.

Kad Magnētiskās rezonanses tomogrāfijas skeneri tika dezinficēti pēc tam, kad tos bija izmantojuši vīrieši, tajos tika konstatēts lielāks skaits baktēriju nekā pēc tam, kad tur bija atradušies suņi. Dakteris Gutzeits izteicās:

“Pamatojoties uz šiem atklājumiem, suņus var uzskatīt par tīriem, salīdzinājumā ar bārdainiem vīriešiem”.

 

Savukārt, kādā citā pētījumā vīrieši ar bārdām tika atzīti par labākiem dzīvesbiedriem, tāpēc jums var nākties izvērtēt, ko darīt.

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment