Smēķēšana bērnu priekšā, suņu fekālijas un izlietotas autiņbiksītes pa visu dzīvokli – policisti Rīgā atrod 3 bērnus, kas saēdušies guašu krāsas

Valsts policija ziņo, ka 11.04., ap plkst. 13:24 tika saņemts ziņojums par kādu sievieti, kas atrodas alkohola reibumā un nespēj parūpēties par saviem miesīgajiem bērniem. Uz norādīto dzīvokli pārbaudīt sniegto informāciju devās Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes autopatruļa.

Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki sastapa sievietes māti, kas tajā brīdī tika atstāta pieskatīt mazbērnus. Kundze pa dzīvokli pārvietojās ar grūtībām, un uz jautājumu, kur šobrīd atrodas bērnu māte, vecmāmiņa atbildēja, ka viņa pirms stundas esot izgājusi pastaigāties. Likumsargi sirmajai kundzei jautāja meitas telefona numuru, taču to nosaukt viņa nevarēja, jo numuru no galvas nezinot, taču telefons, kurā atrodas numurs, esot pazaudēt.

Brīdī, kamēr policisti atradās dzīvoklī un sarunājās ar vecmāmiņu, viņi sajuta cigarešu dūmu smaku. Likumsargi arī novēroja, ka gan virtuvē, gan istabā, kurā uzturējās bērni, atradās pelnu trauki. Kundzei tika jautāts, vai tiek smēķēts arī mazbērnu klātbūtnē, un viņa atbildēja apstiprinoši. Vecmammas attaisnojums bija tāds, ka veselības problēmu dēļ, kas tikai nesen skārušas viņu, nav iespējams iziet ārā, lai uzsmēķētu, arī atteikties no slitā ieraduma negriboties, tāpēc tiek smēķēts mazbērnu klātbūtnē.

Foto: Rīgas pašvaldības policija
Foto: Rīgas pašvaldības policija

Policijas darbinieki turpināja aplūkot dzīvokli – grīdas lipīgas un netīras, uz tām mētājās izlietotas autiņbiksītes, suņa fekālijas un barība. Neskatoties uz netīrību, turpat ar guašām un krāsojamajām grāmatiņām spēlējās bērni. Krāsošana mazajiem gājusi pie sirds tik ļoti, ka tie nosmērējušies ar krāsām no galvas līdz kājām. Ar tām pašām guašu krāsām bērni izdaiļojuši arī sienas un mēbeles. Policisti ievēroja, ka mazuļi ar krāsām ne tikai krāsojuši, bet arī tās ir ēduši.

Tajā pašā istabā pie atvērta loga gulēja trešais bērns – zīdainis. Tikai pēc likumsargu aizrādījuma, vecmāmiņa aiztaisījusi logu, apsegusi bērnu un iedevusi pudelīti.

Nākošajā lappusē lasi, kāds bija mediķu spriedums par bērnu veselību

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment