Smēķēšana bērnu priekšā, suņu fekālijas un izlietotas autiņbiksītes pa visu dzīvokli – policisti Rīgā atrod 3 bērnus, kas saēdušies guašu krāsas

Foto: Rīgas pašvaldības policija

Uz notikuma vietu tika izsaukti Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienests (NMPD), kas uzreiz notikuma vietā veica nepieciešamās veselības pārbaudes bērniem. Pārbaužu laikā mediķi konstatēja, ka zīdainim ir paaugstināta temperatūra un arī autiņbiksītes nav mainītas ļoti ilgu laiku. Brīdī, kad pārbaudīja pudelītes sastāvu, tika konstatēts, ka tajā esot bijusi sarūgusi pārtika. Pēc veiktajām pārbaudēm, NMPD darbinieki nolēma nekavējoties bērnus hospitalizēt, ziņo portāls Jauns.lv.

Pēc redzētajiem antisanitārajiem apstākļiem dzīvoklī un pēc tā, ka likumsargiem nebija iespējas sazināties ar bērnu māti, policisti pieņēma lēmumu bērnus šķirt no ģimenes.

Brīdī, kad policisti pavadīja bērnus uz NMPD transportlīdzekli, viņi sastapa kādu vīrieti, kurš, kā izrādās, ir sievietes draugs. Vecmāmiņa pirms tam bija apliecinājusi, ka bērnu māte devusies pastaigā, taču vīrietis pastāstīja pavisam citu iemeslu – sieviete esot aizbraukusi pie paziņām, lai lietotu alkoholiskos dzērienus. Viņš arī norādīja, ka draudzene par saviem bērniem nerūpējoties un to esot viņai aizrādījis vairākkārt.

Portāls Jauns.lv raksta, ka pievakarē policijas darbinieki saņēma ziņu no mediķiem, ka bērniem ir veiktas visas nepieciešamās pārbaudes un viņi varot doties uz krīzes centru. Visi trīs bērni nogādāti krīzes centrā, savukārt lietas materiāli pārsūtīti Rīgas bāriņtiesai, Rīgas sociālajam dienestam, kā arī RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem turpmākam darbam ar ģimeni.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment