Pētījums liecina, ka gaļas ēdāji ir veselīgāki par veģetāriešiem

Daudzi cilvēki izdara izvēli, lai kļūtu par veģetāriešiem, veselības apsvērumu dēļ, bet vai tas tiešām ir labāk jūsu organismam?

Arvien vairāk cilvēku izmanto Jauno gadu kā pārmaiņu laiku, bieži vien pārejot uz citu diētu, mēģinot zaudēt svaru, lai kļūtu slaidāki. Daži no jums, iespējams, ir izvēlējušies, ka 2019. gadā ies pilnā darzeņu dzīvē, bet tas var būt mazliet lieki. Pētījumi liecina, ka gaļas ēdāji kopumā ir veselīgāki nekā veģetārieši.

Graz Universitāte atklāja, ka tas attiecas uz trim galvenajām jomām:

  • Risks saslimt ar vēzi
  • Alerģijas
  • Garīgās veselības problēmu risks

Saskaņā ar pētījumu, veģetārieši kopumā slimo vairāk, savukārt arī ir paaugstināts tādu slimību risks kā vēzis un sirdslēkmes. Arī veģetārieši tika atzīti par uzņēmīgākiem pret garīgās veselības problēmām, par ko tika ziņots ar personīgu atsauksmju starpniecību.

Ko zinātne nesaka:

Šis pētījums parādīja saikni starp gaļēdājiem un labāku vispārējo veselību. Tajā nebija teikts, ka “ēst gaļu padara tevi veselīgāku” vai “ēst veģetāru uzturu ir slikti tev”.

Tomēr pētījuma pamatā esošie pētnieki rakstīja:

“Mūsu pētījumā ir pierādīts, ka pieaugušie, kas lieto veģetāru uzturu, ir mazāk veseli (vēža, alerģijas un garīgās veselības traucējumu ziņā).”

Lielākā daļa pierādījumu liecina, ka mums jāpatērē sabalansēts uzturs, kas bagātīgs ar uzturvielām bagātu visu veidu pārtiku – gaļu un dārzeņiem.

Sarkanās gaļas risks:

Sarkanā gaļa iepriekš bijusi saistīta ar paaugstinātu zarnu vēža risku, taču šī nav pietiekami spēcīga saikne, lai atteiktos no visa veida dzīvnieku olbaltumvielām.

Lielākie riski ir meklējami apstrādātā sarkanā gaļā, piemēram, ar vakuumu iepakotā šķiņķī un bekonā. Maz ticams, ka mērens patēriņš nodarīs lielu kaitējumu. Ja varat, ierobežojiet savas sarkanās gaļas uzņemšanu ar dzīvniekiem, kas ir baroti ar savu dabisko uzturu. Piemēram, ar zāli barota liellopu gaļa.

Vispārējās veselības dēļ nav vērts runāt par to, vai tu ēd gaļu vai nē. Vingrinājumu daudzums kopā ar veselu pārtiku, kas ir bagātīga ar uzturvielām, ir daudz lielāka ietekme uz veselību.

Ja vēlaties zaudēt svaru, būs nepieciešams neliels kaloriju deficīts neatkarīgi no tā, vai našķojaties ar tītaru vai nē.

Avots: joe.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment