Pieci veidi kā noteikt, ka tu veic pārāk daudz likmes

Totalizatori un sports likmes ir azarta un riska pilnas, tāpēc ļoti svarīga ir kaut neliela un veselīga paškontrole, lai aizrautība nezustu tikai tāpēc, ka izklaide ir kļuvusi pārmērīga. Taču kā pateikt to, ka ir par daudz?

Sporta skatīšanās vairs nav aizraujoša

Lielākā daļa totalizatora spēlētāju savā saknē ir vienkārši sporta fani. Kādā brīdī kaislība pārvēršas par ko citu un fani jūtas spiesti veikt likmes uz spēlēm, ko tie skatās. Tas notiek arvien biežāk arī tāpēc, ka sporta līgas un komandas sadarbojas ar dažādām azartspēļu kompānijām.

Satura, kas saistīts ar sporta likmēm nekad nav bijis tik daudz, kā tas ir šobrīd, un diez gan droši var teikt, ka industrija ir spēcīga un likmju veicēju pulks ir ļoti plašs, to apgalvo arī sporta-likmes.com redakcija, kas izvērtē sporta likmju stratēģijas un totalizatorus Latvijā.

Neatkarīgi no tā, kad un kā tu sāki savu ceļojumu totalizatoru pasaulē, mīlestība pret spēli ir tā lieta, kas vieno likmju veicējus. Sporta vērošanai joprojām jābūt baudāmai un aizraujošai, par spīti labām vai sliktām sekmēm likmju veikšanā.

Ja sporta skatīšanās tev vairs nešķiet aizraujoša, tā var būt indikācija dziļākai problēmai.

Intereses zaudēšana par mīļākajām komandām

Likmju veikšana uz savām iemīļotākajām komandām nav labākā ideja. Ja tu jūties spiests veikt likmes uz mājiniekiem, tu spēlē ar savu sirdi nevis galvu. Bet ja tu veic likmes pret savām iemīļotākajām komandām, tev nāksies fanot pret to.

Tajā pašā laikā daži tajā var atrast līdzsvaru. Ja tev sanāk noturēt labu uzvaru procentu un optimālu mentālo stāvokli, ļoti labi, taču kopumā šādi likmju veikšanas paradumi ir ļoti slideni.

Ja tu nespēj nošķirt emocijas no veicamajām likmēm, tad likmju veikšana uz iemīļotākajām komandām nav ieteicama.

Novēršanās no ikdienas atbildībām

Diemžēl dažiem spēlētājiem azartspēles no hobija kļūst par apsēstību. Ja sporta likmes nav tavs pamata ienākumu veids, tām nevajadzētu būt tavam primārajam fokusam.

Ir saprotams, ka likmju veikšana ir vilinoša un atkarību raisoša. Taču, ja tādēļ ciešas citas tavas dzīves prioritātes, ir vērts padomāt par apstāšanos.

Ir novērots, ka šī problēma vairāk ir jaunu un nepieredzējušu spēlētāju vidū. Citiem vārdiem sakot, tiem, kuriem noteikti nevajadzētu lielāko daļu sava laika veltīt totalizatoriem. Kļūšana par veiksmīgu un pelnošu spēlētāju prasa laiku.

Uzvaras vairs neraisa patīkamas emocijas

Uzvarošas likmes pamatā rada patīkamas emocijas. Tas pierāda to, ka tu esi bijis precīzs savās prognozēs un pieņēmis gudru lēmumu.

Tomēr ir spēlētāji, kuri patīkamu emociju vietā sāk izjust tikai atvieglojumu, it kā atvairot lodi. Tas var būt tāpēc, ka likmēs tiek iztērētas pārāk daudz naudas, vai likmju veikšana kļuvusi pārmērīga.

Ja tu vairs neizjūti apmierinājumu vai patīkamas emocijas pēc uzvarētas likmes, tā varētu būt problēma, kuru vajadzētu aplūkot dziļāk.

Zaudējumi liekas kā pasaules gals

Būsim godīgi, nevienam nepatik zaudēt likmes. Taču normālos apstākļos spēlētāji ar to samierinās un turpina savu dienu. Ja tu jūti kaut ko dziļāku un postošāku, tā varētu būt problēma.

Zaudējumiem nevajadzētu tev justies kā pasaules galā. Ja tā ir, tad tu esi emocionāli pārāk piekļauts spēlei vai riskē ar pārāk daudz līdzekļiem. Ja zaudējums tev liek justies slikti un sabojā tev dienu, pārskati totalizatoru lomu savā dzīvē.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment