Rīgas namu pārvaldnieka “konsultants” atzīstas, ka daļu karaliskās algas viņam jāziedo Saskaņai; Nespēj paskaidrot kādi tieši ir viņa darba pienākumi

TV3 Ziņas turpina pētīt dīvainības Rīgas Domē – dāsni apmaksātos “konsultantus”, kas no rīdzinieku naudas saņem tūkstošiem eiro, ko iepludina “Saskaņas” kasē, raksta portāls skaties.lv.

Igors Solovjovs formāli konsultē skandalozo uzņēmumu SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP), taču nespēj paskaidrot, ar ko tieši tur nodarbojas.

 

Vēl vairāk – viņš atzīst, ka ieņemot labi apmaksāto konsultanta amatu, valdē tika saskaņots, ka būs jāziedo nauda “Saskaņai”.

Rīgas deputāts Igors Solovjovs par darbu pašvaldībā pērn nopelnījis 9700 eiro, kas tāds sīkums vien ir, salīdzinot ar ienesīgo amatu pašvaldības RNP. Te viņš ir “valdes padomnieks-konsultants”. Pērn no RNP saņēmis 19 200 eiro.

TV3 Ziņas Rīgas domē sastapa Solovjovu, kurš gāja uz sēdi. Pirmo reizi izdzirdot jautājumu par konsultanta amatu, viņš atsakās atbildēt.

“Nu, to ļoti ilgi jāstāsta. Tur vajag atsevišķi runāt. Komisijai jāsākas,” minēja Solovjovs.

Sēdes starplaikā jautājumus uzdot neizdodas – Solovjovs paslēpjas aiz aizkariem, kur runā pa telefonu. Pēc sēdes Solovjovs mēģina pazust, bet nākas atbildēt uz jautājumiem. Kā izpaužas padomu došana, par kuru viņš pērn saņēmis 19 200 eiro, tā arī netop skaidrs.

“Mana atbilde – es esmu konsultants. Ir jautājumi, kur es braucu uz vietu – apskatu, kā, kur, kas. Kad valdes sēde notiek, paužu savu viedokli,” norāda Solovjovs.

Lūk TV3 sižetu varat noskatīties spiežot ŠEIT

Avots:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment