No NHL zvaigznes līdz bezpajumtniekam; Skarbs stāsts par šo hokejistu

1986. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmā izvēle draftā Džo Mērfijs aizvadīja veiksmīgu karjeru pasaules spēcīgākajā līgā. Viņš kopā nopelnīja vairāk nekā 500 rezultativitātes punktus. Tomēr pēc karjeras beigšanas viņa dzīve apgriezās kājām gaisā un tagad Stenlija kausa ieguvējs ir kļuvis par bezpajumtnieku, raksta portāls tvnet.lv.

Mērfiju 1986. gadā NHL draftā ar pirmo numuru izraudzījās Detroitas “Red Wings” komanda. NHL viņš 15 sezonu laikā aizvadīja 779 spēles un 1990. gadā kopā ar Edmontonas “Oilers” izcīnīja vienu no pasaules sporta prestižākajiem kausiem – Stenlija kausu.

Tomēr pēc Mērfija karjeras beigām 2000./2001. gada sezonā par viņu maz kas bija zināms.

Kanādas sporta medija TSN žurnālists Riks Vestheds kopā ar bijušo NHL vārtsargu Trevoru Kidu nolēma uzmeklēt Mērfiju un uzzināt kaut ko vairāk par viņa dzīvi pēdējo 17 gadu laikā, kopš aprāvās viņa karjera.

https://www.instagram.com/p/BmzIqAGBNnr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

“Mērfijs pazuda no redzesloka pēc tam, kad viņš 2001. gadā pameta NHL. Un tas notika dīvainos apstākļos,” Vestheds stāstīja “TSN Radio 1050” Toronto. “Džo bija kopā ar Vašingtonas komandu izbraukuma tūrē uz Ņujorku. Pēc spēles viņš kopā ar pāris saviem komandas biedriem devās atpūsties uz naktsklubu, kuru viņš pameta vienatnē. Atsaucoties uz informāciju laikrakstos, viņam uz ielas kāds uzbruka. Šī persona saplēsa pudeli un ar lauskām sagrieza Džo seju, viņš nonāca slimnīcā, un tas gadījums arī kļuva par karjeras beigām.”

Vestheds un Kids kādreizējo NHL hokejistu šā gada sākumā sastapa Kanādas pilsētā Kenorā, kas atrodas Ontārio provincē. Viņi bija dzirdējuši baumas, ka Mērfijs dzīvo kā bezpajumtnieks. Mērfijs piekrita dalīties ar savu dzīvesstāstu, bet tas, kā viņš nonācis mazā pilsētiņā 200 kilometrus uz austrumiem no Vinipegas, joprojām ir neskaidrs.

“Džo patiesībā pēdējos pāris gadus dzīvoja Dienvidamerikā. Kādu laiku viņš bija Peru, viņš bija Kostarikā, no kurienes pagājušajā gadā tika deportēts,” stāstīja Vestheds. “Pēc atgriešanās Toronto viņš nonāca Belevilā un Kingstonas apgabalā. Novembrī viņam tika uzrādīta apsūdzība par ielaušanos viesnīcas numuriņā. Es runāju ar lietas prokuroru, kurš pārraudzīja krimināllietu, un viņš man teica, ka 99 procentos šādu gadījumu tiek piespriests nosacīts sods… Džo atzina savu vainu, kas ir neticams retums. Nedēļu viņš pavadīja cietumā Kenorā. Tas ir tas, ko es zinu, kāpēc viņš atrodas šeit.”

Savas karjeras laikā Mērfijs izcēlās ar 233 vārtu guvumiem un 295 rezultatīvām piespēlēm. Viņš spēlēja uzbrucēja pozīcijā.

Mērfijs ir otrais NHL hokejists, par kuru Vestheds informējis pēdējā gada laikā, kurš dzīvo kā bezpajumtnieks. 2017. gadā žurnālists Kalifornijas štatā uzmeklēja bijušo Losandželosas “Kings” hokejistu Metu Džonsonu.

Šobrīd 50 gadus vecais Mērfijs īsti nezina, cik naudas savas karjeras laikā nopelnījis. Viņš lēš, ka tie varētu būt no 15 līdz 20 miljoniem ASV dolāru.

Lai izlasītu pilnu rakstu portālā TVnet.lv spiez ŠEIT

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment