Shvembldr: Slēgta skate un tikšanās ar vienu no vispieprasītākajiem NFT mākslas radītājiem

Otrdien, 30.augustā, Digital Art House notiks pasaulē ļoti populārā ģeneratīvā mākslinieka Shvembldr izstādes slēgtā skate.

Slēgtās skates viesiem būs iespēja aplūkot vairāk nekā 30 ģeneratīvo mākslas darbu, kurus varēs izveidot reāllaika režīmā, tādējādi kļūstot par mākslas darba līdzautoru. Turklāt izstāde ar šādu koncepciju notiek pirmo reizi pasaulē.

Kad: 30.augustā plkst. 17:00

Kur: Digital Art House, Skolas ielas 2, Rīga

 

“Esmu ļoti priecīgs piedāvāt pasaulē unikālu izstādi “FLEETING INFINITY by SHVEMBLDR” tādā mākslas telpā kā Digital Art House, komentē gandrīz četru tūkstošu darbu autors. To vērtība otrreizējā tirgū pārsniedz 20 miljonus dolāru. Viens no vispieprasītākajiem NFT mākslas radītājiem Iļja Borisovs, kas slēpjas aiz pseidonīma Shvembldr, patiesībā ir rīdzinieks, tādēļ šīs izstādes atklāšanai ir īpaša nozīme: “Jau kopš ģeneratīvā mākslinieka karjeras pirmsākumiem es domāju par izstādes formātu, kurā viesi varētu kļūt par tiešiem gleznas tapšanas dalībniekiem. Priecājos, ka man bija iespēja to izdarīt dzimtajā pilsētā!”

Īpaši šim pasākumam Shvembldr ir radījis 45 attēlus, kas ir izdrukāti uz speciāla, ļoti augstas kvalitātes papīra un būs skatāmi izstādes laikā. Šie mākslas darbi ir īpaši adaptēti Digital Art House telpai, ļaujot izstādes laikā demonstrācijai izmantot četrus ekrānus, kas veido bezgalības atmosfēru. Ikviens no pasākuma viesiem slēgtās skates laikā varēs pielikt roku gleznas tapšanā, zālē nospiežot pogu, tādējādi iespējojot mākslinieka radīto kodu.

Līdztekus skatei viesus gaida radošā tikšanās ar Iļju Borisovu, kuras laikā viņš pastāstīs ne tikai par ģeneratīvās mākslas būtību, bet arī par savu ceļu šajā mākslas jomā, kā arī par to, kādā veidā viņam izdevās tik īsā laikā kļūt par vienu no vislabāk apmaksātajiem un pieprasītajiem māksliniekiem NFT mākslas tirgū.

Pēc Iļjas teiktā, ģeneratīvā māksla ir unikāla mākslas un moderno tehnoloģiju simbioze. Mākslinieks izveido algoritmu, kas rada bezgalīgu skaitu unikālu attēlu ar gadījuma parametru kopumu, bet vienlaikus ar vienotu koncepciju. Rezultāts var būt statisks, kustīgs, 3D vai pat virtuāls, taču vissvarīgākais ir fakts, ka ikviens attēls ir unikāls un tam nav analogu. Digital Art House īpašnieks Romāns Morozovs piebilst: “Šī ir pasaulē pirmā izstāde tādā formātā, un mēs ārkārtīgi priecājamies strādāt ar Iļju un kopā radīt patiešām maģisku atmosfēru mūsu centra apmeklētājiem.”

Plašākai publikai izstāde “FLEETING INFINITY by SHVEMBLDR” būs pieejama no 31.08.2022. līdz 15.10.2022.

 

Par Digital Art House

Digital Art House – tas ir radošais klasteris multimediju izstādēm, izglītojošām programmām, kā arī vieta vietējo un starptautisko kultūras un izstāžu projektu īstenošanai.

Vairāk nekā 1700 m2 lielajās telpās, kas izvietotas trīs stāvos ēkā Skolas ielā 2, Rīgā, apmeklētājiem ir iespēja izbaudīt pasaules vēstures dižāko mākslinieku multimediju izstādes, interaktīvās instalācijas, ienirt virtuālajā realitātē, ieskatīties vēsturē kādā no izglītojošajiem pasākumiem, kā arī apspriest visu redzēto restorānā dzīvās mūzikas pavadījumā.

Multimediju mākslas centru izveidojusi inovatīvi radošā apvienība Digital Art House. Uzņēmums Digital Art House lielāko vērību pievērš dažādu multimediju projektu radīšanai. Izmantojot modernās tehnoloģijas, Digital Art House apvieno kinematogrāfu, interaktīvus risinājumus un multimedijus, kas ļauj īstenot visdrosmīgākās un radošākās idejas un radīt unikālus izstāžu projektus, kuri ir interesanti plašam skatītāju lokam.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment