Sieva Madara bērnu tēvam, mūziķim, politiķim Andrim Kivičam atgādina atcerēties viņa “likumiskās saistības”

Foto: nra.lv

Andra Kiviča un Lienes Skulmes vārdi internetā figurē gandrīz vai katru dienu. Vēl naktī no 21. uz 22. janvāri pāris ziņoja, ka ir atraduši piedzīvojumiem bagātu veidu, kā tikt mājās no Vācijas uz Latviju – ar busiņu. Mūziķis internetā izteicās, ka viņiem naudas lidmašīnas biļetei pietiktu pat līdz Austrālijai, taču viņiem svarīgāki ir piedzīvojumi nekā komforts. Pēc Kiviča plātīšanās, sieva Madara publiski nāca klajā ar aicinājumu māksliniekam, lai viņš beidzot izpilda ”likumiskās saistības”.

“Nauda lidmašīnai pat uz Austrāliju mums ir. Bet mums piedzīvojumi ir svarīgāki par komfortu,” šādi izteicies Andris Kivičs, tāpēc uz Latviju viņi devās ar kādas loģistikas kompānijas auto un tā šoferi.

Šādu informāciju izdzirdējusī Madara vēlējās atgādināt joprojām esošajam vīram, ka viņai joprojām vienai ir jāaudzina divas meitiņas, kamēr viņu tēvs atpūšas Berlīnē.

Madaras komentārs Andrim:

Cik jauki. Tad būtu ļoti jauki, ja tiktu izpildītas savas likumiskās saistības, lai nav ik dienu jāatgādina.

 

Kā gan vēl decembra sākumā intervijā Skaties.lv uzsvēra Andris, viņš “turpina sekot, lai Madarai un abu meitiņām nekad nekā netrūktu – viņš nekad nekritīs tik zemu, lai sāktu tiesāties par mantu dalīšanu vai ko atņemtu sievietei, kas bijusi svarīga viņa dzīves daļa”.

Daudzi, kuri seko šī pāra gaitām, izsakās par šo situāciju, atbalstot mūziķa sievu. Kāds komentētājs, pie ieraksta, kurā Kivčs plātās ar naudu, pasmīnējis, ka šis ieraksts nenāktu viņam par labu tad, kad Madara sniegs viņu tiesā par uzturlīdzekļu piedziņu. Labāk lai viņš pieturoties pie tādu ierakstu publicēšanas, kurā lūdz palīdzību.

Skaties.lv atgādina: “Likums paredz, ka neviens vecāks nevar tikt atbrīvots no pienākuma nodrošināt katram savam bērnam vismaz uzturlīdzekļu minimumu, kas 2019. gadā ir 107,50 eiro bērnam līdz 7 gadu vecumam, bet 129 eiro no 7 gadu vecuma līdz pilngadības sasniegšanai.

Ja vecāku rocība atļauj, bērnam var piešķirt papildu līdzekļus izlietošanai pēc paša ieskatiem. Šāds papildu atbalsts uzskatāms par kabatas naudu, nevis uzturlīdzekļiem bērna ikdienas aprūpes nodrošināšanai.

Civillikuma 178. panta otrajā daļā ir uzsvērts – ja vecāki dzīvo šķirti, vecāku kopīga aizgādība turpinās, taču bērna aprūpi un uzraudzību īsteno tas no vecākiem, pie kura bērns dzīvo. Piemēram, ja bērns dzīvo pie mātes, vienalga – Latvijā vai kādā citā pasaules valstī, viņai ir tiesības saņemt arī uzturlīdzekļus no bērna tēva, lai tā nodrošinātu bērna ikdienas aprūpi.”

Avots: skaties.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment