Sirdij nepavēlēsi – Andrejeva atklātā intervijā stāsta par to, kā uzplaukušas viņu attiecības ar Aišpuru

Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

Šī gada sākumā nāca klajā dziedātājas Aijas Andrejevas un “The Sound Poets” solista Jāņa Aišpura jau pus gadu ilgušās attiecības. Aizvadītajā gadā Jānis Aizpurs pameta sievu, dizaineri Madaru Līviņu-Aišpuri, ar kuru mūziķim ir divas  meitiņas. Aija Andrejeva izdevumam “Santa” sniedza interviju par viņas un Jāņa mīlas pirmsākumiem. 

Daļa sabiedrības uzskata, ka Aija ir ģimenes jaucēja, taču tā nebūt nav – Jānis ar sievu bija izšķīrušies jau pirms tam. Aija izdevumam sacīja:

“Kad Jānis aizgāja no ģimenes, mēs vēl nemaz nebijām kopā”.

Mediji vēstīja, ka mūziķi tuvāk iepazinušies pirms diviem gadiem, laikā, kad  norisinājās TV projekts “700 pasaules brīnumi”. Malaizija, ko projekta ietvaros kopā apmeklēja abi mūziķi, nebija vieta, kur dziedātāja Aija brauca ar ekspektācijām par kādām attiecībām. Viņa atklāja, ka tas bija brīdis, kad viņai bija beigušās nepatīkamas attiecības, kuras sākās ar kādu puisi pēc šķiršanās no vīra Toma Bērziņa.

“Uz Malaiziju devos bez jebkādām ekspektācijām, man bija salauzta sirds un lielas pārdomas par dzīvi. Vienkārši ļāvos notikumiem, un Jānis bija lielisks ceļabiedrs – bija sajūta, ka enerģētiski mums ļoti saskan. (..) Bet nekā TĀDA starp mums nebija. Absolūti nē! Nezināju, vai viņam patīku. Tas nebija pat nojaušams. Man bija klapes uz acīm, es biju citur. Manī vispār nekas tobrīd neievibrēja”.

 

Pēc ceļojuma uz Malaiziju Jānis un Aija sāka kopā radīt mūziku. Tad dziedātāja sāka saprast, ka tomēr ir kādas vibrācijas. Viņa sākumā negribēja ticēt sajūtām, stāstot sev, ka “tā ir tikai fantāzija, ilūzija, nav sakara ar realitāti,” viņa centās uztvert draudzību pirmajā vietā un nekādā gadījumā neko vairāk.

Lai arī cik ļoti Aija ir centusies ievērot savu stingro nostāju par “nekādā gadījumā neko vairāk par draudzību,” viņa atzīst, ka sirdij nepavēlēsi:

“Prāts pretojas, bet sirds visu saprot. (..) Ļoti ceru, ka tas ir arī stiprinājis visas puses”.

 

Kā reiz teica Rūdolfs Blaumanis: 

“Bet žogam, ko prāts uzceļjūtas viegli kāpj pāri”.

Avots: apollo.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment