Soctīklos atkal pamatīgi kritizē Levitu – kāpēc?

Publicējot ierakstu mikroblogošanas vietnē Twitter, Valsts prezidents Egils Levits atkal ticis kritizēts, šoreiz par nepareizu rakstību.

Levita Twitter kontā šorīt tika publicēts ieraksts, kurā paziņots par Satversmes aizsardzības biroja direktora un bijušā Latvijas republikas ģenerālprokurora Jāņa Maizīša nāvi.

“Lāčplēša dienas agrā rītā sēru vēsts – šonakt mūžībā devies ilggadējais Satversmes aizsardzības biroja direktors un bijušais Latvijas republikas ģenerālprokurors Jānis Maizītis. Paldies par kalpošanu valstij, lai vieglas smiltis. Visdziļākā līdzjūtība ģimenei,” teikts ierakstā. Ziņo portāls – tautaruna.nra.lv

Lai gan soctīkla lietotājus skumdina arī pats fakts, liela daļa komentētāju pievērsuši uzmanību tam, ka “Latvijas republika” rakstīts ar mazo burtu.

“Latvijas Republika” raksta šādi, proti, R ar lielo burtu.”

“Pie Venta aizbrauca un dvīņu pilsēta bija Valga-Valga. Es vairs neņemu vērā. Demence.”

“Republika rakstāma ar lielo burtu! Kā vispār var būt tāds prezidents. Ārprāts! Tad apsveic Lāčplēša dienā Mārtiņdienā, tagad šis, samazināt algu par valsts apkaunošanu!”

Iepriekš vēstījām, ka 10. novembrī mikroblogošanas vietnē Twitter Valsts prezidents Egils Levits publiskojis video Lāčplēša dienai. Soctīklu lietotājos neizpratni radījis tas, ka video publiskošanai izvēlēts 10. novembris.

“Pieminēsim mūsu Lāčplēšus, Latvijas armijas karavīrus, kuri ziedoja savu dzīvību par savu dzimteni! Šodien mums jāatrod sevī Lāčplēša spēks, lai cīnītos par tautas veselību, lai turētos pretī maldiem,” aicina Valsts prezidents.

Soctiklu lietotājus samulsinājis fakts, ka prezidents ar video dalījies 10. novembrī, kamēr savā uzrunā aicina tieši “šodien” ielikt logos sveces, lai kopīgi pieminētu “mūsu Lāčplēšus”.

Lasi vēl: Pāvela Globas dienas horoskops 2021. gada 12. novembrim visām zodiaka zīmēm

Valsts prezidenta kancelejas atsūtīja šādu skaidrojumu:

Valsts prezidenta Egila Levita apsveikums sabiedrībai Lāčplēša dienā tika ievietots sociālajos tīklos dienu pirms 11. novembra kā laicīgs aicinājums pieminēt Lāčplēša dienu nepulcējoties, bet gan ģimenes lokā, kā arī aizdegto svecīti šogad ielikt savas mājas logā. Tā ir ierasta prakse, ja uz kaut ko vēlas pievērst uzmanību, piemēram, brīdināt nepulcēties, tad to dara laicīgi, jo ne visi svētku dienā seko līdzi informācijai sociālajos tīklos, medijos. Ziņo portāls – tautaruna.nra.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment