Sofija mākslas dēļ veica eksperimentu, kuru vairums skatītāju nosaukuši kā slimu..

215773_a7c6ced46c784c1db421e4dc68ad4137

Māksliniece Sofija Hjūsona (31), šķiet, mākslas dēļ ir gatava uz visu. Pat labprātīgi tikt “izvarota”, lai iemūžinātu savu sejas izteiksmi izvarošanas laikā un mainītu cilvēku aizspriedumus. Tas arī ir vienīgais, ko skatītājs redz – sievietes seju un kāda svešinieka roku. Šobrīd īsfilma tiek izrādīta Mars galerijā Melburnā, tāpēc video plašākai publikai nav pieejams.

sophia-hewson

Melburnā dzīvojošā sieviete, protams, bija gatava dažādām cilvēku reakcijām par viņas mākslas darbu, taču pat ļaunākajos murgos viņai neienāca prātā, ka saņems reālus izvarošanas draudus.

48802221.cached

Trīs minūšu garajā video ar nosaukumu “are you ok bob?” skatītājam tiek radīts priekšstats, ka Sofija tiek izmantota.. tikmēr māksliniece cieši lūkojas uz pāridarītāju un tai pat laikā uz skatītāju.

Jaunās mākslinieces mērķis bija attēlot seksuālas vardarbības upuri nevis kā tematu, bet kā reālu cilvēku.

2

Daudzi šādu mākslas izpausmi jau paspējuši nodēvēt par slimu. Tikmēr pati Sofija apgalvo, ka viņai nekad nav bijušas fantāzijas par izvarošanu. Viņa vienkārši vēlas, lai par šo tēmu tiktu runāts un diskutēts. Turklāt viņa neesot labi jutusies, kamēr radījusi savu darbu – gan emocionāli, gan fiziski viņai ir bijis nepatīkami.

Avots: news.artnet.com, mamamia.com.au

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment