Šogad sodīti 139 skolotāji par to, ka neprot brīvi runāt latviešu valodā

Šogad par latviešu valodas nezināšanu disciplināri sodīti 139 skolotāji, informē Valsts valodas centrs. Valsts valodas izglītības tēmu aktualizēja tas, ka Latvijā ir sākusies pāreja uz mācībām tikai valsts valodā. Šogad par latviešu valodas nezināšanu sodīti 139 skolotāji. Rīgas 40. vidusskolā ir bažas par latviešu valodas skolotāju trūkumu.

Salaspilī slimības lapu paņēmuši skolotāji, kuri neprot pietiekami latviešu valodu. Par izglītību atbildīgās institūcijas saka, ka skolotājiem vajadzēja zināt latviešu valodu. Rīgas 40. vidusskolā ir bažas par latviešu valodas skolotāju trūkumu

Par darbu brīvdienās un vēlās vakara stundās domā arī Rīgas 40.vidusskolas direktore Jeļena Vediščeva. Rīgas centra skolas 940 audzēkņiem jauno kompetenču izglītība nebija viegls varoņdarbs. Pandēmija radīja ierobežojumus, kuru dēļ tika atstādināti nevakcinētie skolotāji. Bet šobrīd skolā, kur gaiteņos skan krievu valoda, finiša taisne ir pāreja uz mācībām tikai valsts valodā, pēc latviešu skolām paredzētajām programmām no 1. septembra, kad 1. Startēs 4. un 7. klase.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment