No Ukrainas tika eksportēti vairāk nekā 11 miljoni tonnu graudu; mazāk attīstītajām valstīm joprojām ir vajadzīga palīdzība

Saistībā ar “graudu līgumu” no Ukrainas tika izvesti vairāk nekā 11 miljoni tonnu graudu. Mazāk attīstītajām valstīm joprojām ir nepieciešama starptautiskās sabiedrības palīdzība, uzsver eksperti. “Graudu līgums” tika noslēgts 22. jūlijā Stambulā. Šis līgums tika noslēgts, lai uzlabotu ekonomiskās attiecības starp abām valstīm.

Toreiz Ukraina un Krievija parakstīja atsevišķus līgumus ar Turciju un ANO par graudu eksporta atsākšanu no Ukrainas Melnās jūras ostām. Līgums sākās ar 120 dienu termiņu, kas beigsies 19.novembrī. Pagājušajā nedēļā līgums tika pagarināts vēl uz četriem mēnešiem, lai gan Krievija nesen no tā izstājās un draudēja neatjaunot savu dalību.

Labības un lauksaimniecības produktu eksports no Ukrainas joprojām ir ļoti svarīgs vairākām Āzijas, Āfrikas un Tuvo Austrumu valstīm. Ukrainas auglīgie līdzenumi dod lielu daudzumu graudu, padarot valsti par vienu no pasaules vadošajām eksportētājām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment