Tirkīzzils ūdens kā Vidusjūrā – Lāčkroga ezers Kurzemes mežos pārsteidz ar savu neticamo krāšņumu un skaidro ūdeni

Foto: Egons Lācis / Delfi.lv

Fotogrāfs  Egons Lācis par Lāčkroga ezeru atradis informāciju internetā, kas neko daudz nepastāstīja par vietu. Aplūkot varēja vienīgi divas pirms gada uzņemtas fotogrāfijas un pāris teikumus par ezeru. Fotogrāfs nolēma aplūkot šo vietu savām acīm, tāpēc devās turp.

Galamērķi neesot bijis nemaz tik grūti atrast, Lāčkroga ezers atrodas kādus 200 metrus no ceļa, un šis attālums ir jāmēro ar kājām. Pats Egons par tirkīzzilā ezera meklējumiem stāsta:

“Nevienu zīmi par privātīpašumu neredzēju. Blakus ir tikai dzīvojamā māja, bet tā izskatījās pamesta. Vieta ir ļoti vientuļa un tukša”.

Foto: Egons Lācis / Delfi.lv
Foto: Egons Lācis / Delfi.lv

Ierodoties Egonam pavērās brīnišķīgs skats – pavisam skaidrs ezera ūdens, kas ļauj ielūkoties dzelmē. Tas ir tik zils, ka tā krāsu ir iespējams saskatīt pat satelīta kartē.

Foto: Egons Lācis / Delfi.lv
Foto: Egons Lācis / Delfi.lv
Foto: Egons Lācis / Delfi.lv

Kāpēc šāda krāsa? Šis dabas objekts ir izveidojies kaļķu karjera vietā. Kaļķa dēļ ūdens tilpne ir ieguvusi šādu košu krāsu. Fotogrāfs aicina doties uz ezeru skaidrā un saulainā laikā, kad būs iespēja vēl vairāk un krāšņāk izbaudīt tā burvību.

Ezers atrodas netālu no Rendas, kur ir arī citi skaiti dabas objekti, piemēram, Māras kambari un Īvandes ūdenskritumi, ziņo portāls Delfi.lv.

Avots: delfi.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment