VIDEO: Artusam Kaimiņam ir nepieciešama palīdzība!

Katru nedēļu Saeimas deputāti sapulcējas, lai plenārsēdēs lemtu par dažādiem likuma grozījumiem. Pieņemt, noraidīt vai atturēties no balsojuma – tās ir deputātu iespējamās atbildes. Lai varētu veikt atbilstošu lēmumu un izlemtu par likuma grozījumu nepieciešamību un konstruktīvitāti, katram Saeimas deputātam ir kārtīgi jāiepazīstas ar visu likumprojekta grozījumu anotāciju, konkrētajam lasījumam paredzētajiem priekšlikumiem un citiem dokumentiem, kas ir saistīti ar šo likumu grozījumu anotāciju.

Katrā sēdē ikvienam deputātam ir jāsniedz savs verdikts visos 16 komisiju piedāvātajos jautājumos. Frakcijā esošajiem deputātiem šajā ziņā ir lielas priekšrocības. Katrs deputāts ar savu palīgu darbojas divās dažādās komisijās. Visbiežāk frakcijā esošie deputāti cenšas pārstāvēt visas komisijas, lai kopējās sanāksmēs varētu pārrunāt svarīgākos atlikušo 14 komisiju sēžu lēmumus, kam ir jāpievērš uzmanība. Deputātam bez savas frakcijas nav iespējas saņemt informāciju no komisiju sēdēm, kurās viņš nepiedalās. Turklāt nav fiziski iespējams būt klāt visu 16 komisiju sēdēs. Tas nozīmē, ka bez frakcijas deputātam ar savu palīgu ir jāpaspēj paveikt darbs, ko frakcijā veic vismaz 7 citi deputāti ar saviem palīgiem – kopā 14 cilvēki.

Šī problēma ir jārisina. Līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām ir palikuši divi gadi, kas nozīmē nepieciešamību izskatīt tūkstošiem dažādu likumprojektu grozījumu vien divu cilvēku sastāvā. Lai nodrošinātu pilnvērtīgu savu vēlētāju interešu pārstāvēšanu bez frakcijas esošajam Saeimas deputātam un «Kam pieder Valsts?» kopienas idejiskajam tēvam Artusam Kaimiņam ir nepieciešama palīdzība.

«Kam pieder Valsts?» dalībnieki var kļūt par Artusa frakciju Saeimā. KPV birojs aicina izveidot darba grupas, kas palīdzētu Artusam un viņa palīdzei kārtīgi iepazīties ar visiem likumprojektu grozījumiem, par kuriem pēcāk ir jābalso plenārsēdēs. Šīs darba grupas kļūtu par Saeimas «ēnu» komisijām, kas sāktu parlamentāro darbu un mācības, lai pēc nākamajām vēlēšanām varētu uzreiz sākt strādāt.

Šobrīd Saeimā ir 16 dažādas komisijas:
Ārlietu komisija;
Budžeta un finanšu komisija;
Juridiskā komisija;
Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija;
Izglītības, kultūras un zinātnes komisija;
Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija;
Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija;
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija;
Sociālo un darba lietu komisija;
Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija;
Pieprasījumu komisija;
Nacionālās drošības komisija;
Publisko izdevumu un revīzijas komisija;
Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija;
Eiropas lietu komisija;
Ilgtspējīgas attīstības komisija.
Ikviens KPV biedrs, kurš uzskata sevi par pietiekami kompetentu, motivētu un darboties gribošu, var pietiekties Artusa frakcijas darba grupās. Katram KPV biedram ir iespējas forumā veidot katrai komisijai atbilstošu darba grupu un meklēt domubiedrus. Kad vismaz 5 domubiedri atrasti un darba grupa oficiāli nodibināta, KPV birojs sniegs apmācības parlamentārās darbības pamatprincipos un ar katru grupu atsevišķi vienosies par darba plānu un kārtību.
Līdz šim neviens Saeimas deputāts nav ļāvis tiešā veidā ietekmēt savus balsojumus tautai. Iespējams ir pienācis laiks to visu mainīt!
VIDEO:


https://www.youtube.com/watch?v=Nk-E2ji9GLA

Leave a Comment