VIDEO: Artuss Kaimiņš atklāj, kurš deputāts par 80 (!) minūšu darbu saņem… 1000 EUR mūsu – t.i. nodokļu maksātāju naudas!

Kā jau katru ceturtdienu, arī šodien Saeimā norisinājās Saeimas sēde. 12.maija Saeimas sēdi atklāja ar darba kārtības grozījumu veikšanu. Juridiskā komisija lūdza izdarīt grozījumus šīsdienas sēdes kārtībā un iekļaut lēmumprojektu par Mārtiņa Ābeles atbrīvošanu no Vidzemes Apgabaltiesas tiesneša amata. Izmaiņas dienas kārtībā tika pieņemtas.
Tāpat Juridiskā komisija lūdza izdarīt grozījumus šīsdienas sēdes kārtībā un iekļaut lēmumprojektu par Mārtiņa Ābeles atbrīvošanu no Vidzemes Apgabaltiesas tiesneša amata, kā arī iekļaut lēmumprojektu par tiesneša skaitu noteikšanu Latvijas Republikas Augstākajā tiesā. Saeimas prezidijs saņēma arī 10 deputātu – Ruka, Liepiņa, Bites, Kleinberga, Viļuma, Ādamsona, Šica, Bondara, Tretjakas, Baloža iesniegumu mainīt dienas kārtību un iekļaut Saeimas lēmumprojektu par Saeimas deputāta Jāņa Ruka atsaukšanu no parlamentārās izmeklēšanas komisijas par korupcijas lobēšanas un organizētās noziedzības un kontrabandas ietekmi uz nodokļu iekasēšanu un ekonomisko un finanšu noziegumu izmeklēšanu, kā arī Iekšlietu, Tieslietu, Finanšu ministrijas un citu valsts institūciju amatpersonu personīgās atbildības izvērtēšanu sabiedrības interešu un labas pārvaldības principu ievērošanā.
Saeimas prezidijs saņēma 10 deputātu – Ādamsona, Mirska, Rubika, Tretjakas, Jakimova, Cilēviča, Ribakova, Orlova, Stepaņenko, Zariņa lūgumu mainīt dienas kārtību un iekļaut Saeimas lēmumprojektu par Saeimas deputāta Jāņa Ādamsona atsaukšanu no parlamentārās izmeklēšanas komisijas par korupcijas lobēšanas un organizētās noziedzības un kontrabandas ietekmi uz nodokļu iekasēšanu un ekonomisko un finanšu noziegumu izmeklēšanu, kā arī Iekšlietu, Tieslietu, Finanšu ministrijas un citu valsts institūciju amatpersonu personīgās atbildības izvērtēšanu sabiedrības interešu un labas pārvaldības principu ievērošanā.
Visas pieteiktās izmaiņas dienas kārtībā tika pieņemtas.

Artuss Kaimiņš šodien kāpa Saeimas tribīnē, lai runātu par Baloža, Sudrabas, Bites, Ruka, Kaimiņa un citu deputātu iesniegto lēmumprojektu par Saeimas deputāta Ringolda Baloža atsaukšanu no parlamentārās izmeklēšanas komisijas par korupcijas lobēšanas un organizētās noziedzības un kontrabandas ietekmi uz nodokļu iekasēšanu un ekonomisko un finanšu noziegumu izmeklēšanu, kā arī Iekšlietu, Tieslietu, Finanšu ministrijas un citu valsts institūciju amatpersonu personīgās atbildības izvērtēšanu sabiedrības interešu un labas pārvaldības principu ievērošanā. Pirms Artusa uzstājās Ringolds Balodis, Veiko Spolītis, Kārlis Seržants, Andrejs Elksniņš un Solvita Āboltiņa.
Parlamentārās izmeklēšanas komisija strādā jau mēnesi. Pirmajā sēdē par komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Veiko Spolītis. Kopā, mēneša laikā nostrādājot 1 stundu un 20 minūtes, deputāts Spolītis saņēma 1000 EUR. Turklāt, vienīgais jautājums, kas tika izskatīts vienas komisijas sēdē bija, kā aizliegt deputātam Artusam Kaimiņam filmēt komisijas darbu. Paradoksāli, ka šī parlamentārās izmeklēšanas komisija tika veidota, lai izskatītu ar Lobēšanas likuma pieņemšanu saistītos jautājumus, tomēr šis likums nav pat pieminēts komisijas darba plānā (roadmap). Šī parlamentārās izmeklēšanas komisija nodokļu maksātājam izmaksās 17000 EUR, no kuriem Veiko Spolītis saņems 6000 EUR. Deputāta Kaimiņa lūgumu pārējiem koalīcijas deputātiem ņemt piemēru no deputātiem Baloža, Ābeles un Ādamsona, kas brīvprātīgi atsauc savu dalību no parlamentārās izmeklēšanas komisijas darba, lai neizšķērdētu nodokļu maksātāju līdzekļus, tika izsmiets.
VIDEO:


https://www.youtube.com/watch?v=zj2YWBIuHcI

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment