VIDEO: Dagda dzīvo bailēs! No cietuma iznācis triju cilvēku slepkava, kurš nenožēlo izdarīto!

Bez Tabu komandai izdodas satikties ar S. Spilu. Viņš pārrodas mājās agrāk nekā pats cerējis, jo centieni nokļūt līdz lombardam Krāslavā izrādījušies nesekmīgi: pietrūcis naudas autobusa biļetei, šoferis atteicies viņu nogādāt Krāslavā, kā rezultātā izcēlies konflikts.

Triju cilvēku slepkava noziegumus nožēlo daļēji. 

”Viņš man teica, ka nevedīs. Es atbildēju: ”Es jūs visus izdrāzīšu! Kas jūs galīgi esat ahuje*i?!” piedzīvojumus autoostā atminas Spila.

Bijušais cietumnieks vaļsirdīgi stāsta par veikala aplaupīšanu, par ko uzsākts kriminālprocess:

”Piecas dienas pēc kārtas dzēru. Vairs pat šņabis ”neķēra”. Man cigaretes beidzās. Izsitu veikalam logu. Meklēju cigaretes veikalā. Atradu 80 paciņas. Mani apturēja policisti. Tikai divas paciņas paspēju izpīpēt.”

Taujāts, vai nožēlo pastrādātos zvērīgos noziegumus pirms daudziem gadiem, Spila teic, ka nožēlo vien, ka nogalinājis brāļa dzīvesbiedri-liecinieci. Par večuka un brāļa nonāvēšanu nožēlas nav. ”Kāpēc viņam jādzīvo? Viņš bija varmāka! Morāls kroplis! Viņu tāpat būtu nosituši!

Spila stāsta, ka apņemas turpmāk dzīvot mierīgu dzīvi, nevēlas atgriezties cietumā:

”Negribu atgriezties pie tiem morālajiem kropļiem cietumā. Es tur neatgriezīšos. Labāk Krievijā nonākšu cietumā, bet te nekad. Es tur nogalināšu kādu. Divas nedēļas pirms iznākšanas brīvībā vienu gribēju nogalināt.”

Par dzīvi cietumā Spila daudz nestāsta, vienīgi to, ka tur apguvis reliģisko psiholoģiju, daudz lasījis.

Dagdas novada mērs: Pilsēta bija labākais variants!

”Pilsētā viņš vismaz ir redzamības lokā. Laukos pārsvarā pensionāri. Kādu pretspēku viņam varētu dot pensionārs? Šeit vismaz ir cilvēki. Lēmums bija saprātīgs. Arī policija no iecirkņa var ātrāk reaģēt. Es labprāt arī pats nodošu informāciju policijai, ja kāds no iedzīvotājiem informēs, ka kaut kas ir bijis,” stāsta Dagdas novada pašvaldības priekšstāvis A. Trūlis.

VIDEO:

Avots: Raidījums “Degpunktā”

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment