VIDEO: Melbārdis intervijas vidū apraudas un beidzot atklāj, kas notika pirms Olimpiādes…

…raksta turpinājums no 1. lapas

Aptuveni divus mēnešus pirms olimpiskā starta viņš uzzinājis, ka pārplīsis kājas muskulis. Bija tikai divas izejas. Viena – nekavējoties operēt, bet tad par Olimpiādi būtu jāaizmirst. Otra – paciest diskomfortu un ar kāju, kas bija krietni vājāka kā iepriekš, tomēr startēt. Melbārdis izvēlējās.

Viņš atzīst, ka komanda nolemts par to nevienam nestāstīt un nudien – publiski par tik smagu traumu tā arī nekas neizskanēja. Bija zināms, ka Oskaram sāp kāja, ka startā viņš nevar uzskriet kā iepriekš, kādā no posmiem pat uzreiz sēžoties kamanās un startā nemaz neskrienot. Neskatoties uz visām sāpēm un grūtībām, pilots palika savā vietā un kopā ar  Jāni Strengu (kurš, starp citu, ir diabēta slimnieks un dažkārt pat starp braucieniem injicē insulīnu) tika pie olimpiskās bronzas.

Melbārdis neslēpj, ka viņam cilvēciski žēl un ļoti sāp sirds par Latvijas bobsleja leģendu Daumantu Dreiškenu, ar kuru kopā iepriekš startēts divniekos, bet tieši pirms olimpiskā starta paziņots, ka Melbārža divnieku stums Strenga. Noprotams, ka tas darīts arī Oskara kājas dēļ – kopā ar Jāni tobrīd bija iespējams “izspiest” maksimumu.

Daudzas traumas pārcietušais Melbārdis šobrīd ir neziņā par nākotni un skaidri nepasaka – brauks vēl vienu olimpisko ciklu vai metīs mieru sportam, kas atņem tik daudz ģimenei dārgā laika. Lai kāds arī būtu lēmums, Latvija to cienīs.

VIDEO:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment