VIDEO: Policijas auto maldina mikroautobusa šoferi apzināti vai soda atbilstoši likumam?

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Internetā “uzpeldējis” kāds 2014. gada video. Tajā redzams, ka mikroautobusa šoferis, ņemot vērā policijas mašīnas labā pagrieziena signālu, apdzinis policijas auto domādams, ka likumsargi signalizē atļauju apdzīt. Pēc apdzīšanas manevra veikšanas, vieglā autobusa vadītājs tika apturēts.

Notikušais iemūžināts, to var atrast video koplietošanas milzī YouTube. Tajā redzams kāds ceļa posms tepat Latvijā. Priekšā mikroautobusam brauc policijas automašīna “Volvo”. Policijas auto braucis lēnāk par likumā atļauto ātrumu, parādot labā pagrieziena signālu. Vieglā autobusa vadītājs nodomājis, ka likumsargi ieslēguši pagriezienu, norādot uz nerakstītu šoferu likumu, ka pēc šāda signāla aizmugurē braucošā mašīna drīkst apsteigt priekšā braucošo auto.

Aptuveni pēc nobrauktiem pāris simts metriem pēc apdzīšanas manevra, dzirdamas sirēnas, uzrodas policijas auto, nošķērsojot ceļu mikroautobusam. Vīrietis apstājies un saņēmis sodu 40 eiro apmērā par nepārtrauktās līnijas šķērsošanu jeb auto apdzīšanu neatļautā vietā.

Lasi arī: Dziedātājs Andris Ērglis apstiprina sabiedrībai baumas par savu ārlaulības romānu un bērnu

Video ieguvis lielu popularitāti interneta vidē, tas apskatīts jau vairāk kā 50 tūkstošus reižu. Sociālo tīklu lietotāju domas dalās par notikušo incidentu – vieni uzskata, ka pagrieziena signāls bijis maldinošs aizmugurē braucošajam šoferim un likumsargi tikai vēlējušies izprovocēt mikroautobusa vadītāju, citi saka, ka taisnība ir likumsargiem, jo apdzīšana notika uz nepārtrauktas līnijas un, parādot pagriezienu, policijas auto vienkārši gribēja nogriezties kādā no līkumiem.

Šķir otru lapu, lai redzētu video

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Vernons</cite>

    Ventspils tiesa sodu atcela! Policija, braucot ar ātrumu ap un zem 80 km/h savāca kolonu ap 20 auto! Kas jādara tādā gadījumā? Un vēl, kur un cik ir ātruma samazināšanas joslu? Vai policija ieņēma striktu labo stāvokli joslā?
    To sauc par apzinātu lustības čakarēšanu! CSL 19. pants “Pienākumi un tiesības”!

Leave a Comment