VIDEO: Zelta retrīvers aizved ātro palīdzību uz vietu, kur saļimis uz zemes guļ viņa saimnieks

Uzticams un gudrs zelta retrīvers aizveda ātrās palīdzības brigādi tieši uz izsaukuma vietu.

Suns devās pēc palīdzības, kad tā īpašnieks “sabruka” šķērsielā. Retrīvers vairākkārt skraidīja pie garāmgājējiem un prom no viņiem, lai piespiestu viņus sekot uz notikuma vietu. Beigu beigās kāds piezvanījis ambulencei un, tā kā suns nav gaidījis, tas nolēma sagaidīt un pavadīt mediķus līdz savam bezsamaņā esošajam saimniekam.

Video, kas ierakstīts ar ātrās palīdzības mašīnas dashcam (transportlīdzekļa video kameru) kadrā redzams suns, kurš pacietīgi gaidīja ceļa vidū, kad ieradīsies palīdzība. Pēc tam bija redzams, kā pa visātrāko ceļu tiek braukts apkārt gājējiem.

Pagājušajā trešdienā Yunčeng, Šenksas provincē, Ķīnā, suns kļuva par varoni, palīdzot glābt savu saimnieku.

Viens no glābējiem Dzjana Sju pastāstīja video ziņu vietnei Pear, ka suns turpināja skatīties uz ātro palīdzību, lai redzētu, vai tā seko. “Pēc tam, kad viņš bija pārliecinājies, ka mēs sekojam, suns uzņēma ātrumu un sāka skriet,” sacīja Sju.

Uzticīgais retrīvers beidzot aizveda glābējus uz pūli, kas ielenca bezsamaņā esošo saimnieku.

Suņa īpašnieks bija vācis pudeles pie kaimiņu mājām, taču pēc tam viņš šaurajā ieliņā pēkšņi saļima uz zemes.

Glābējs teica, ka vīrietis izslēdzies, jo bija izdzēris par daudz alkoholiskos dzērienus. Viņš tika nogādāts slimnīcā. Pašlaik par pacientu rūpējas viņa dēls un  suns.

Tā nav pirmā reize, kad uzticamie suņi izrādījuši savu mīlestību un pieķeršanos saviem saimniekiem. Ir bijusi situācija, kad seši uzticami suņi gaidīja ārpus slimnīcas 24 stundas pēc tam, kad viņu saimnieks pārcieta insultu un tika ievests slimnīcā.

Suņi tika nofilmēti pie slimnīcas pēc tam, kad viņi vairākus kilometrus bija skrējuši pakaļ ātrās palīdzības mašīnai, kurā atradās viņu saimnieks — bezpajumtnieks, kas pazīstams tikai kā Luizs. Viņi atteicās atstāt “Negadījumu un Avāriju” ieeju  SantaCasas slimnīcā Kjanortē, Brazīlijas dienvidos, līdz atkal varēja ieraudzīt Luizu.

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment