Vladimira Putina varas noslēpums

Pēc ilgas būšanas pie varas un augstām cilvēku, valsts valdīšanas spējām, tiek uzskatīts, ka Vladimirs Putins varētu būt visvarenākais cilvēks pasaulē. 

Daudzi ir strīdējušies par to, vai Vladimirs Putins ir varenākais cilvēks pasaulē, bet kādi ir šīs varas avoti? Putinam ir trīs galvenie rīki:

  1. kibervara;
  2. militārais režīms;
  3. personības kults.

Kopā tie veido efektīvu ietekmēšanas tīklu. Kamēr Maskava noliedz savu augsti kvalificētos hakerus, iejaucoties ASC vēlēšanās, viņi arī tiek apsūdzēti par lielas sagrāves izraisīšanu citās valstīs, kā piemēram, Igaunijā, Ukrainā – arī šīs pretenzijas Krievija noliedz. Krievijas milzīgās uzlaušanas spējas, gan valsts, gan noziedzības, nav jaunas un seko atpakaļ uz PSRS, kad tika celtas to universitātes, lai izskolotu pasaules klases inženierus.

Putina vara tika ļoti celta arī dēļ viņa personīgās kontroles pār plašo Krievijas karaspēku. Daudzi no tiem, ieskaitot kodolieročus, ir padomju mantojums. Putins ir pārmērīgi pumpējis milzīgas naudas summas militārajai modernizācijai. Daudzi eksperti piekrīt, ka Krievijas konvenciālajiem spēkiem ir limitēta iespēja, lai projektētu militāro varu tālu prom no valsts robežām.

Viens no lielākajiem Putina varas avotiem ir viņa paša neparastā popularitāte mājās. Jo vairāk viņa uzvedība pievelk kritiku no citu valstu līderiem, jo vairāk krievi godina savu prezidentu. Viņa popularitātes reitings samazinājās Ukrainā, taču pieauga Sīrijā. Iemesls? Daudziem krieviem tiešām rūp viņu valsts spējas ietekmēt pasaules notikumus, pat ja runa ir par sankcijām un viņu pašu dzīves kvalitāti. Putinam arī ir ieguvumi politiskajā sistēmā un plašsaziņas līdzekļu ainā ar nulle toleranci prezidenta kritizēšanā, tāpēc nav šaubu, ka Vladimiram Putinam ir milzīga vara un neparedzamība, taču viņa darbības ir arī limitētas lielu problēmu dēļ. Krievijas ekonomika nekur nevirzās, tāpēc ir vēl viena populāra teorija par Putinu un viņa ietekmi: viņš ir tāds, kurš spēj sliktā situācijā ar vāju roku labi izspēlēt kārtis.

Avots: edition.cnn.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment