Zviedrijas policija brīdina! Stokholmas centrālā stacija nav droša, it sevišķi sievietēm!

Zviedrijas policija brīdina! Stokholmas galvenā vilciena stacija ir pilna ar gados jaunu imigrantu bandām! Simtiem Marokas izcelsmes bērnu dzīvo Stokholmas ielās. Viņi tiek apsūdzēti par vilciena stacijas apsargu fizisku un vārdisku iespaidošanu, kā arī par meiteņu un sieviešu apzagšanu un apgrābstīšanu. Viņi aiztiek sieviešu kājstarpes un brīdī, kad viņas izrāda pretestību – saņem sitienus pa seju.

Zviedrijas policija ziņo, ka vilciena stacija ir nedroša, jo tajā siro dučiem Marokas ielu bērni. Daži no bandu locekļiem ir jaunāki par 9 gadiem. Taču viņi atsakās no Zviedrijas varas iestāžu palīdzības.

Zviedrijā dramatiski palielinājies patvēruma lūdzēju skaits no Marokas, kas ir nepilngadīgi un mēro ceļu uz citām zemēm bez vecāku vai kādu citu pieaugušo pavadības.

Stokholmas policija skaidro, ka vismaz 200 Marokas bērnu dzīvo vilciena stacijas tuvumā un piekopj kriminālu dzīvesveidu. Kāds no policistiem pat teicis: “Es savu bērnu šobrīd nelaistu uz centrālo vilciena staciju. Neviens policists to nedarītu.”

Problēmas ar Marokas bērnu bandām sākās jau pagājušā gadā, taču šobrīd tas ir sasniedzis tādu līmeni, ka policija lūdz valsts varas iestādes iejaukties. Vienīgais, ko policisti var darīt – arestēt viņus par atrašanos reibuma stāvoklī sabiedriskā vietā. Taču tās ir tikai dažas stundas, ko viņi pavada cietumā.

Šīs bandas ir veidojušās no Marokas bāreņiem, kas auguši Kasablankā un Tangerā, kur viņi kopā bijuši vismaz 800 tūkstoši. Šie bērni vieni paši ceļojuši uz Zviedriju caur Spāniju un Vāciju, lai lūgtu patvērumu. Šada veida ceļojums viņiem varēja prasīt vairākus gadus. Viņu trauksmainā pagātne liek neuzticēties pieaugušajiem un vismaz viens no 5 bērniem ir aizbēdzis no pagaidu Zviedrijas ģimenēm.

2012. gadā Zviedriju par savām jaunajām mājām vēlējās 145 bērni, 2013. gadā viņu skaits dubultojās, 2014. gadā patvērumu lūdza 381 bērns, 2015. gada pirmajā ceturksnī – 146 bērni.

Zviedrijas varas iestādes sadarbībā ar Marokas kolēģiem nolēmuši noskaidrot bērnu identitātes un sūtīt atpakaļ uz viņu dzimteni.

 

Avots: MailOnline

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment