10 lietas, kas būtu jāzina par dzīvi!

Par dzīvi domājam mēs visi – cits pa retam, cits allažiņ.  Kādas ir galvenās lietas, kas katram būtu jāzina? Lai cik arī muļķīgi vai ambiciozi tas izklausītos, cerams, jūs nojaušat, par ko būs runa.

1. Saprast, ka nevienu jūsu dzīve neuztrauc, un ja uztrauc, tad jums nevajadzētu uztraukties, ka viņus tas uztrauc!

Jums ir jauna mašīna? Nevienu tas neinteresē. Pāris nedēļas par to parunās, bet pēc tam aizmirsīs. Cilvēki ir ziņkārīgi. Pēc trim nedēļām tā būs tikai kārtējā spīdīgā lietiņa garāžā vai uz ielas, kopā ar citām. Cilvēkiem jūsu auto interesēs tieši tikpat ļoti, cik jums viņu auto. Esat ieguvuši kārtējo krāmu? Jaunu apģērba gabalu? Aizgājāt uz šiku restorānu? Eksotisks atvaļinājums? Nevienu tas neinteresē. Nebalstiet savu laimi uz citu cilvēku rūpēm par jums, jo tiem tas nerūp. Un ja nu tomēr rūp, tad viņi vienkārši no jums kaut ko vēlas. Vai arī ienīst jūs par kaut ko, kas jums pieder.

2. Daži „likumpārkāpēji” pārkāps pirmo likumu

Ik pa laikam jūsu dzīvē uzradīsies cilvēki, kas atšķirsies no pārējiem un patiešām interesēsies par jums. Ja viņi jūs augstu vērtē, viņi vērtēs augstu arī to, ka to augstu vērtējat jūs un tajā ieklausīsies. Kad runājat par lietām, kas nevienam citam neinteresē, viņi skatīsies jums acīs un „aprīs” jūsu teikto. Un tajā brīdī jūs sapratīsiet, ka viņi ir ar jums, lai arī kas notiktu.

3. Pavadiet savu dzīvi kopā ar „likumpārkāpējiem”

Preciet viņus. Draudzējieties ar viņiem. Strādājiet kopā ar viņiem. Pavadiet kopā nedēļas nogales. Vienalga, cik lielu varu esat ieguvis, jūs nekad nepiespiedīsiet kādam likt uztraukties par jums – tāpēc turieties tuvāk tiem, kam tas patiešām rūp.

4. Naudai nav vērtības

Nepārprotiet – tās ir daudz. Miljoni un triljoni plūst apkārt pasaulei, kas ir lielākoties mākslīgi veidoti, ar mākslīgi veidotu vērtību. Neveidojiet savu dzīvi, cenšoties iegūt kādu mazu daļiņu no tā, un centieties savas labsirdības garam atspoguļot to.

5. Nauda ir dārga

Ir grūti saņemties un jebkurā brīdī kāds jūs var paklupināt, tāpēc nerīkojieties ar naudu bez apdomas. Izvairieties no parādiem. Nekad neaizdodiet naudu, lai remdētu savu iedomību. Parāds ir kļuvis par normu, bet nemēģiniet to akli pieņemt kā pieaugšanas rituālu. Parāds atspoguļo nevienlīdzību un dažos gadījumos kontroles zaudēšanu. No studentu kredīta ne vienmēr var izvairīties, bet tas ne vienmēr ir jāizvēlas. Ja no tā nevar izvairīties, pārliecinieties, ka jūsu iegūtā izglītība ir investīcija nākotnē, nevis slogs. Ir smagi noraudzīties studentos, kas paliek parādā tūkstošus, lai apgūtu brīvo mākslu, nezinot, ko vēlas ar to iesākt pēc tam. Ja šajā brīdī izšķērdējat naudu tikai tāpēc, ka neesat iepriekš varējis izdomāt, ko vēlaties, atsakieties no tā un paklaiņojiet pāris nedēļas pa Eiropu. Ar garantiju – iztērēsiet mazāk un iemācīsieties vairāk, nekā esat plānojuši.

Raksta turpinājums nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment