12 efektīvi veidi, kā atbrīvoties no alkohola smakas

Izmantojiet farmācijas priekšrocības

Speciālie līdzekļi alkohola smakas atbrīvošanai tiek pārdoti ne tikai aptiekās, bet arī parastos lielveikalos pie kasēm. Vienkārši atcerieties, ka pat šī metode darbosies īsu laiku (kā, piemēram, kafija) un tikai uz laiku pārtrauc nevēlamo dzintaru.

Ēdiet dabīgas garšas

Kafijas pupiņas, koriandrs, pētersīļi un muskatrieksts ir visefektīvākie dabīgie aromāti, lai cīnītos pret slikto alkohola smaku. Ja esat gatavs drastiskiem pasākumiem, ņemiet vērā, ka arī sīpoli un ķiploki spēs pārvarēt alkohola izgarojumus.

Izelpa

No organisma neizvadīto alkohola sabrukšanas produktu smaku tautā dēvē par “dūmiem”. Šī ir ļoti mānīga un noturīga smaka, jo tā nāk no visa ķermeņa, un tāpēc to nav iespējams “uzveikt” ar košļājamo gumiju vai skalošanu.

Organisms izvada  trīs veidos, un tāpēc, lai efektīvi atbrīvotos no izgarojumiem, ir pareizi jāizkliedē vielmaiņa.

Sātīgas brokastis

Izvēlieties sātīgas maltītes, kas bagātas ar olbaltumvielām un aminoskābēm. Tie palīdzēs jūsu aknām ātrāk pārstrādāt pārējo. Olu kultenis, pupiņas vai liess steiks ir lieliski piemēroti vēlajām brokastīm, lai cīnītos ar paģirām.

Dzeriet vairāk šķidruma

Jo vairāk šķidruma jūs dzersiet, jo ātrāk jūsu ķermenis spēs izvadīt visus ķīmiskos savienojumus, kas izraisa nevēlamu smaku. Papildus vienkāršam ūdenim paļaujieties uz kafiju bez cukura, kā arī zaļo un melno tēju: šie dzērieni satur daudz kofeīna, kam ir diurētiska iedarbība.

Ēd pikantu

Garšvielas un pikantās garšvielas (piemēram, čili pipari vai, piemēram, sinepes) palīdz organismam paātrināt vielmaiņu. Padarot savu ēdienu pikantāku, jūs atkal palīdzēsiet paātrināt alkohola sabrukšanas produktu izvadīšanu no organisma.

Ejiet siltā dušā

Silta duša palīdz atvērt poras, caur kurām ķermenis var ātri izvadīt toksīnus. Ja esat spartietis, ieejiet kontrastdušā: tā atbrīvos jūs no paģiru “miglas”, palīdzēs paātrināt vielmaiņu un arī attīrīs poras.

Kusties

Organismam ir nepieciešams skābeklis, lai oksidētu alkoholu aknās. Jo vairāk jūs to saņemsit, jo ātrāk notiks toksīnu izvadīšanas process. Tāpēc nesēdiet mājās, bet labāk mēģiniet veikt vingrinājumus, doties pastaigā vai vienkārši pavadīt vairāk laika svaigā gaisā.

Izmantojiet paģiru aizsardzības līdzekļus

Aptiekās var atrast veselu klāstu pretpaģiru zāļu.

Lasi vēl: Brīnumbērns: unikāls stāsts par meiteni, kura dzimusi 2022. gada 22. februārī plkst. 2:22 naktī

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment