6 brauktuves Rīgā eksperimentālos nolūkos nekaisīs ar sāli

Jau rīt Grostonas iela būs viena no 6 brauktuvēm, kuru eksperimentālos nolūkos šajā ziemā vairāk nekaisīs ar sāli, bet biežāk un operatīvāk attīrīs no sniega. Lai arī domas dalās, tomēr LNT satiktie autovadītāji šādu domu galvenokārt atbalsta. 

Autovadītāji saka, ka galvenais, lai ielas daudz maz lai būtu notīrītas, jo ielas ir labāk tīrīt, nekā vienkārši uzbērt sāli. Eksperiments tiek veikts iedzīvotāju iniciatīvas dēļ – bojāts transports un apavi nātrija hlorīda negatīvā ietekme uz apkārtējo vidi un apstādījumiem ir gana iemesli, kāpēc autovadītāji nevēlas, lai brauktuves kaisītu ar sāli.

Eksperimenta mērķis ir noskaidrot, cik efektīva ir šāda metode un vai paši autobraucēji ir ar to apmierināti.

Una Ahuna – Ozola, Rīgas domes satiksmes departamenta pārstāve

Tika pieņemts lēmums izvēlēties šīs eksperimentālās ielas katrā rajonā pa vienai, dažādas, gan vienvirziena ielas, gan bruģētas ielas, gan šaurākas, gan platākas, lai veiktu šo eksperimentu.

Tāpat izvēlētajās ielās nav izteikta satiksme, nekursē sabiedriskais transports, blakus nav izglītības iestādes un brauktuve ar ietvi ir atdalīta ar zaļo zonu, lai veicot sniega šķūrēšanu, to ir kur novietot un lai tas nav uzreiz jāaizved. Pie eksperimentālajām ielām izvietoti arī plakāti, lai brīdinātu autovadītājus, ka brauktuves nav kaisītas.

Kāds cits autovadītājs uzskata, ka tas nav labi, jo ceļš paliks kā bērnu slidkalniņš, pa kuru varēs slidināties ar mašīnu. Pa sniegu būs nobraukāts tā, ka tas paliks par ledu. Viņš domā, ka tomēr vajadzētu nedaudz uzbērt sāli, jo tas sagrauj ledus struktūru, lai nav tik slidens.

Rīgas domes satiksmes departaments arī norāda, ka šis ir tikai eksperiments, un nepastāv iespēja, ka turpmākās ziemas brauktuves varētu attīrīt tikai no sniega. Tāpat departaments norāda, ka bieži vien iedzīvotājiem ir neizpratne par to, kāpēc brauktuves vispār ir jākaisa ar sāli, stāstot, ka tas ir nepieciešams gan kā sniega kausētājs, gan pretslīdes materiāls.

Grostonas, Krāsotāju, Aizsaules, Ropažu, Kuldīgas un Bukaišu iela ir tās, kuras šajā ziemā vairs netiks kaisītas ar sāli, izņemot vien gadījumā, ja brauktuves stāvoklis tomēr neapmierinās autovadītājus un tiks saņemtas sūdzības.

Avots: skaties.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment