Silicon Valley Bank bijušais īpašnieks saņem apstiprinājumu bankrota izbeigšanai

SVB Financial Group, bijušais bankrotējušās bankas Silicon Valley Bank īpašnieks, piektdien saņēma ASV tiesneša atļauju nodot savus aktīvus kreditoriem un izbeigt bankrotu.

Tās bankrota restrukturizācija paredzēja izveidot trasta fondu, lai turpinātu tiesvedību pret ASV Federālo noguldījumu apdrošināšanas korporāciju, kas 2023. gadā, Silicon Valley Bank sabrukuma laikā, kas bija viens no lielākajiem ASV banku vēsturē, arestēja  1,9 miljardus ASV dolāru no SVB Financial bankas kontiem.

No 2024. gada augusta Silicon Valley Bank (SVB) pēc tās sabrukuma 2023. gada martā tagad darbojas kā First Citizens Bank nodaļa. First Citizens 2023. gada martā iegādājās SVB noguldījumus, aizdevumus un dažus citus aktīvus. Bankas pašreizējās finanšu operācijas ir stabilas jauno īpašnieku vadībā, turpinot apkalpot savu nišu, kurā darbojas jaunuzņēmumi un ar riska kapitālu atbalstīti uzņēmumi.

Cīņa par konfiscētajiem līdzekļiem notiks Kalifornijas federālajā tiesā.

SVB Financial apgalvoja, ka nauda ir jāatdod, jo FDIC bija izmantojusi “sistēmiskā riska” izņēmumu, lai aizsargātu visus noguldījumus Silicon Valley Bank, tostarp kontus, kuros bija vairāk nekā 250 000 ASV dolāru, ko parasti aizsargā FDIC.

FDIC iebilda, ka tā nav paredzējusi aizsargāt mātesuzņēmuma bankas kontus, apgalvojot, ka nauda tika likumīgi konfiscēta, lai kompensētu bankas glābšanas izmaksas.

Atkarībā no tiesvedības iznākuma SVB Financial vecāko obligāciju turētājiem, kuriem pienākas 3,3 miljardi ASV dolāru, tiks izmaksāti no 41 % līdz 96 % no viņiem pienākošās summas.

Saskaņā ar tiesas dokumentiem obligāciju turētāju vidū ir MFN Partners, Pacific Investment Management Company, Bank of America Securities, JP Morgan Securities un King Street Capital.

SVB Financial bankrota restrukturizācijas ietvaros ir arī pārdevusi aktīvus, atdalot riska kapitāla uzņēmumu un investīciju banku struktūrvienību.

Leave a Comment