Sony paaugstinās PlayStation 5 cenu Japānā par 20 %

Sony paaugstina spēļu konsoles PlayStation 5 (PS5) cenu Japānā par aptuveni 20 %, otrdien paziņoja uzņēmums, atsaucoties uz sarežģīto ārējo vidi, tostarp globālās ekonomikas svārstībām.

Konsole no 2. septembra maksās 79 980 jenu (551 ASV dolāru) vai 72 980 jenu (503 ASV dolāru) par versiju bez diska, vēsta izklaides un tehnoloģiju konglomerāts savā blogā.

Tas ir jau trešais PS5 cenu kāpums Japānā kopš tā izlaišanas tirgū, ko izraisīja globālās ekonomiskās problēmas un valūtas kursa svārstības.

Cenas palielinājums skar arī dažādus PS5 piederumus, tostarp DualSense kontrolieri un PS5 nesen izlaisto PlayStation Portal rokas ierīci. Neraugoties uz šo cenu kāpumu Japānā, Sony nav paziņojusi par līdzīgu cenu palielinājumu citos reģionos.

Sony ir paziņojusi, ka šajā finanšu gadā plāno pārdot 18 miljonus PS5 konsoļu visā pasaulē, kas ir mazāk nekā 20,8 miljoni šajā pašā periodā pirms gada.

Kopumā skatoties, līdz 2024. gadam PlayStation 5 pārdošanas rādītāji ir bijuši iespaidīgi – līdz augustam pasaulē tika pārdoti 61,7 miljoni vienību. Tas atspoguļo ievērojamu izaugsmi, jo īpaši ņemot vērā piegādes ķēdes problēmas sākotnējās palaišanas laikā. Japānā PS5 līdz 2023. gada vidum pārsniedza 4 miljonu vienību robežu, tādējādi tikai par nepilniem 4 miljoniem vienību apsteidzot PlayStation 4 pārdošanas apjomu šajā reģionā.

Lai gan globālie un reģionālie pārdošanas rādītāji liecina par labiem rezultātiem, PS5 joprojām atpaliek no PS4 dažos reģionos, piemēram, Eiropā, kur tā pārdošanas apjoms līdzīgā dzīves cikla posmā joprojām atpaliek no PS4 par 5,48 miljoniem vienību.

Kopumā PS5 turpina uzrādīt labus rezultātus visās jomās, un, ņemot vērā stabilo piedāvājumu un gaidāmos spēļu iznākumus, sagaidāms, ka 2024. gadā šie skaitļi vēl pieaugs.

Leave a Comment