Apple mākslīgā intelekta funkciju ieviešanu atliek uz vēlāku laiku

Apple gaidāmās mākslīgā intelekta funkcijas tiks ieviestas vēlāk, nekā paredzēts, un netiks iekļautas gaidāmo iPhone un iPad programmatūras atjauninājumu sākotnējā palaišanā, ziņoja Bloomberg News.

iPhone ražotājs plāno sākt Apple Intelligence izplatīšanu klientiem kā daļu no programmatūras atjauninājumiem, kas tiks ieviesti līdz oktobrim, piebilda ziņojumā, atsaucoties uz personām, kas ir iepazinušās ar šo jautājumu. Mākslīgā intelekta funkcijas tiks ieviestas dažas nedēļas pēc sākotnējās iOS 18 un iPadOS 18 versijas, kas plānota septembrī, norādīja Bloomberg.

Apple plāno Apple Intelligence pirmo reizi darīt pieejamu programmatūras izstrādātājiem agrīnai testēšanai jau jaunnedēļ, izmantojot iOS 18.1 un iPadOS 18.1 beta versijas, piebilda ziņojumā.

Apple uzreiz neatbildēja uz lūgumu sniegt komentārus ārpus parastā darba laika.

Jūnijā Apple uzsvēra mākslīgā intelekta ieviešanu, piedāvājot virkni jaunu funkciju un programmatūras uzlabojumu iPhone un citām ierīcēm, lai veicinātu pārdošanas apjomu palielināšanos.

Apple Intelligence, kas izmanto mākslīgo intelektu, lai pēc komandas uzburtu tekstu, attēlus un citu saturu, būs pieejams iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, kā arī iPad un Mac ar M1 mikroshēmu un jaunākām versijām. iPhone Mirroring MacOS Sequoia ļauj tālruņa ekrānu skatīt un mijiedarboties ar to Mac datoros.

Šis ziņojums tika publicēts pēc tam, kad Apple jūnija beigās aizkavēja trīs jaunu mākslīgā intelekta funkciju ieviešanu, jo Eiropas Savienības tehnoloģiju jomā ir jāievēro būtiski Eiropas Savienības noteikumi, kas nosaka, ka tai ir jānodrošina, lai konkurējošie produkti un pakalpojumi varētu darboties kopā ar tās ierīci.

Apple problēmas, kas saistītas ar mākslīgā intelekta tehnoloģiju integrēšanu, ir jau labu laiku bijušas diskusiju temats.  Apple liek lielu uzsvaru uz lietotāju privātumu, kas var ierobežot datu apjomu, ko tā var apkopot un izmantot mākslīgā intelekta modeļu apmācībai. Atšķirībā no tādiem uzņēmumiem kā Google un Facebook, kas izmanto milzīgus lietotāju datu apjomus, lai pilnveidotu savus mākslīgā intelekta algoritmus, Apple uz privātumu orientētā pieeja ierobežo piekļuvi potenciāli vērtīgai informācijai.

Mākslīgā intelekta lietojumprogrammām bieži vien nepieciešama ievērojama skaitļošanas jauda. Lai gan Apple ir guvusi panākumus, izmantojot pielāgotu silīciju, piemēram, M1 mikroshēmu, joprojām var būt ierobežojumi, salīdzinot ar citu uzņēmumu specializēto AI aparatūru.

Mākslīgā intelekta joma strauji attīstās, un tādi uzņēmumi kā Google, Amazon un Microsoft veic ievērojamus ieguldījumus un panākumus. Apple var saskarties ar grūtībām, cenšoties neatpalikt no šīs attīstības, jo īpaši tādās jomās kā dabiskās valodas apstrāde un mašīnmācīšanās, kurās citi uzņēmumi ir ieņēmuši spēcīgas līderpozīcijas.

Neraugoties uz šiem izaicinājumiem, Apple turpina ieguldīt mākslīgajā intelektā.

 

Leave a Comment