Bijušais RS  valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens atbrīvots pret 200,000€ drošības naudu

Foto: Paula Čurkste / LETA

Korupcijas Novēršanas un Apkarošanas birojs (KNAB) tiesai lūdza paturēt apcietinājumā krimināllietā aizturētās personas, taču trijos gadījumos, tiesa pret aizturētajiem bija vēlīga, ļaujot cietumu pamest, iemaksājot drošības naudu. Vislielākā summa, 200 000 eiro tika noteikti bijušajam RS  valdes priekšsēdētājam Leonam Bemhenam.

Kopš aizturēšanas decembrī viņš lielāko daļu laika pavadīja cietuma slimnīcā Olainē. Pie tās viņu sagaidīja advokāts Varis Klotiņš. Ne viņš, ne Bemhens uz žurnālistu jautājumiem neatbildēja. Advokāts palīdzēja Bemhenam iznest mantas.

Tiesa šodien saņēma dokumentus par drošības naudas iemaksāšanu Valsts kasē – Bemhens šodien tika atbrīvots no cietumu slimnīcas Olainē.

No Rīgas Centrālcietuma tika arī atbrīvots Edgars Teterovski. Viņu pie cietuma sagaidīja dzīvesbiedre – krimināllietā aizdomā turamā Elīna Kokina. Neoficiāli dati liecina, ka Teterovska loma lietā varētu būt saistīta ar nelegāli iegūtu līdzekļu legalizāciju. Viņš savulaik sadarbojies ar lietā aizturēto Māri Martinsonu, kurš ir labi pazīstams ar bijušo Rīgas vicemēru Andri Ameriku, kura kabinetā KNAB veica kratīšanu šajā lietā.

Teterovskis arī ir sadarbojies ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu, bijušo ekonomikas padomnieku Ēriku Teilānu, kurš jau vairākus mēnešus pavada Dubaijā, un Latvijā nav redzēts. Kā zinās arī Ušakova kabinetā un viņa dzīvesvietā KNAB veica kratīšanu.

Pēc Bemhena un Teterovska izlaišanas no RS krimināllietā aizturētajiem, apcietinājumā vēl ir palikuši divi cilvēki. Kukuļošanas shēmas iespējamais organizētājs, uzņēmējs Māris Martinsons un transportlīdzekļu piegādātājs Škoda pārstāvis un Čehijas pilsonis Vladislavs Kozaks.

Tiesa apmierinājusi KNAB lūgumu paturēt apcietinājumā aizturētos vismaz līdz marta beigām. Pagājušo nedēļu no apcietinājuma, iemaksājot 100 000 eiro drošības naudu, tika izlaists par RS iepirkumiem atbildīgais Igors Volkinšteins. Bet vēl pirms tam ilggadējais partijas “Gods kalpot Rīgai” biedrs, uzņēmējs Aleksandrs Krjačeks.

Avots: la.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment