Biznesa loģistikas dienas ietvaros Turība paraksta Nodomu protokolu ar vienu no konteineru pārvadājumu līderiem

Transporta un loģistikas pakalpojumi būtiski ietekmē valsts konkurētspēju un ekonomikas izaugsmi, tādēļ šī nozare ir stratēģiski svarīga un tā aizvien attīstās. Lai akcentētu šīs nozares aktualitāti un lomu, Biznesa augstskola Turība 29.septembrī rīkoja Biznesa loģistikas dienu.

Tās ietvaros notika loģistikas eksperta vieslekcija un svinīgi tika parakstīts Nodomu protokols starp Biznesa augstskolu Turība, kura piedāvā biznesa loģistikas studiju programmu, un SIA “MSC Shared Service Center Riga”, kas ir daļa no konteineru pārvadājumu līderiem – MSC (“Mediterranean Shipping Company”).

Biznesa loģistikas diena aizsākās ar loģistikas uzņēmuma “MSC Shared Service Center Riga”, eksperta un izpilddirektora Rodiona Širjajeva vieslekciju “MSC & jūras pārvadājumu industrija”, kurā studenti guva ieskatu loģistikas industrijā un padziļinātas zināšanas par šīs nozares izaicinājumiem un ko varam sagaidīt nākotnē.

Savukārt pēc vieslekcijas notika svinīga Nodomu protokola parakstīšana starp Biznesa augstskolu Turība un sadarbības partneri SIA “MSC Shared Service Center Riga”. Sadarbības mērķis ir veicināt profesionālās augstākās izglītības pilnveidošanu un uzņēmējdarbības vides uzlabošanu, attīstību un šajā jomā strādājošo darbinieku izglītošanu, tiecoties nodrošināt studējošajiem plašākas iespējas studijās, zinātniskajā pētniecībā un radošajā darbā.

Sadarbības ietvaros uzņēmumam būs iespēja, piemēram, sniegt konsultācijas par biznesa loģistikas programmas attīstības iespējām, vadīt praktiskās nodarbības (seminārus, meistarklases, vieslekcijas), nodrošināt prakses vietas studentiem. Savukārt augstskola varēs sniegt atbalstu pētniecības un apmācību jomā, kā arī nodrošinot speciālistu konsultācijas dažādās jomās.

Biznesa augstskolas Turība rektors Aldis Baumanis uzsver: “Augstskolai ir brīnišķīga iespēja sadarboties ar tik ievērojamu loģistikas kompāniju kā “MSC Shared Service Center Riga”. Šīs dienas parakstītais Nodomu protokols būtiski paplašinās šo sadarbību, ietverot pētījumus, seminārus un darbinieku izglītošanu. No otras puses – sniegs tik ļoti nozīmīgu praksi pašiem studentiem, lai veiksmīgi integrētos un iepazītos ar darba tirgu jau studiju laikā.”

“MSC Shared Service Center Riga” izpilddirektors Rodions Širjajevs ir gandarīts redzēt ieinteresētus un studēt gribošus jauniešus, kā arī cer, ka iedibinātā sadarbība ļaus drīzumā redzēt jaunus zinošus profesionāļus arī kolēģu statusā.

Biznesa augstskolas Turība īsteno Biznesa loģistikas vadības studiju programmu. Tās saturs piemērots gan studentiem bez priekšzināšanām šajās jomās, gan speciālistiem, kuri vēlas papildināt zināšanas loģistikā, gan vadības līmeņa speciālistiem, kuri vēlas apgūt loģistikas pamatus. Šī programma ir unikāla, piedāvājot ne tikai iegūt vērtīgas un praktiskas zināšanas loģistikā, bet arī apgūt vadības līmeņa zināšanas, kas programmas absolventiem paver plašas nākotnes karjeras iespējas – loģistikas un uzņēmējdarbības vadības jomās, turklāt programma izveidota atbilstoši darba devēju pieprasījumam un darba tirgus tendencēm.

Biznesa augstskolas Turība bakalaura studiju programmas “Biznesa loģistikas vadība” direktore, profesore Rosita Zvirgzdiņa piebilst: “Šī ir kolosāla sadarbība, un mums kā augstskolai šīs ir slūžas vaļā jaunām iespējām, tādēļ šāda veida pasākumus veidosim pēc iespējas biežāk ne tikai ar Latvijas uzņēmumiem, bet arī globāliem pasaules zīmoliem.”

Latvijā, tāpat kā citur Eiropā un pasaulē, transporta nozare ir viena no stratēģiski nozīmīgākajām tautsaimniecības nozarēm. Transporta infrastruktūra, kā arī transporta un loģistikas pakalpojumi atstāj tiešu iespaidu uz konkurētspēju un ekonomikas izaugsmi, radot priekšnosacījumus citu nozaru attīstībai un investīciju piesaistei, dodot būtiskus ieņēmumus no eksporta pakalpojumiem un radot pozitīvu ietekmi uz valsts attīstību kopumā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment