Brīnumbērns zēns izdzīvojis 25 sirdslēkmes vienā dienā

Foto: Mirrorpix

Jauns mazulis ir apdullinājis ārstus pēc desmitiem sirdslēkmju un 17 operācijām pirms savas pirmās dzimšanas dienas.

Teo Frijs, tagad jau 19 mēnešus vecs, sāka cīnīties par savu dzīvību, kad viņam bija tikai astoņas dienas. Vienā dienā viņš izdzīvoja 25 sirdslēkmes – tiek uzskatīts, ka tAs ir vislielākais sirdslēkmju skaits, ko cilvēks ir piedzīvojis 24 stundās. Viņa māte Fauve Sijersa teica, ka visi domājuši, ka Teo nomirs.

Tomēr mazais karotājs tagad kļūst arvien spēcīgāks, pateicoties vecāku mīlestībai un rūpēm.

Fauve un viņas partneris Stīvens Frijs sāka šausmīgos pārbaudījumus, kad 2017. gada maijā Teo bija tikai astoņas dienas vecs. Mamma Fauve teica: “Viņš pēkšņi likās patiešām miegains, tad sāka kļūt zils, tad pelēks”. Arvien vairāk uztraukusies, viņa piezvanīja palīdzības līnijai, pēc kuras Teo tika aizvests uz Salfordas Karalisko slimnīcu.

Ārsti sākumā bija apjukuši, stāstīdami vecākiem, ka viņa stāvoklis ir kritisks, bet viņi nezināja, kas ar viņu noticis.

Galu galā viņiem tika pateikts, ka Teo ir sirds mazspēja un viņš nomirs bez operācijas.

Fauve, māte

Es nokļuvu šoka stāvoklī. Mana vīzija bija skaidra. Tas bija visbiedējošākais stress, kādu esmu jutusi. Tad Teo aizveda uz bērnu slimnīcu “Alder Hey” Liverpūlē. Sirds ritms bija paātrināts, viņa asinsspiediens smieklīgs, taču ārstiem izdevās to  nostabilizēt. Pēc četrām dienām viņam tika veikta pirmā atklātā sirds operācija,” sacīja māte.

Stīvens, tēvs

Ja mēs tonakt nebūtu piezvanījuši uz 111, Teo nākamajā rītā nebūtu pamodies.

Foto: Mirrorpix

Kamēr Teo tika operēts, viņš pārcieta sirdslēkmi un pēc tam pārcieta vēl vienu, kad trīs mēnešus pavadīja Alderheivā.

2017. gada jūlijā puisēns tika nosūtīts mājās, tomēr pēc mēnešiem ilgas aritmijas, kad sirds sitās neregulāri un ātrāk nekā parasti, viņš atgriezās slimnīcā un pus gadu nevarēja atgriezties mājās. Decembrī viņam bija vēl viens sirds apstāšanās gadījums un sirds pārstāja pukstēt uz 12 minūtēm. Laikā no Ziemassvētkiem līdz janvārim viņš pārcieta vēl divas sirdslēkmes, pirms 31. janvāra nakts, kur 24 stundu laikā viņš pārcieta 25 sirds apstāšanās.

Tas bija briesmīgi. Lēkme notika pēc lēkmes. Es zināju, ka viņš vairāk neko daudz neizturēs. Viņam bija visvairāk spiestās signāla pogas, kas jebkad tika spiestas uz nakti intensīvās terapijas nodaļā. Es vēroju  komandu, kas strādāja pie viņa katra krūšu spiediena, domādama: “Ak mans Dievs, lūdzu, neļaujiet, lai šī ir viņa pēdējā elpa,” teica māte.

Teo ķirurgam doktoram Ramanam Dhannapuneni atlika vienīgi darboties. Toreiz viņš atzina, ka ir iespēja, ka Teo neizdzīvos, bet arī teica, ka mazulis nomirs, ja procedūra nenotiks. Par laimi, doktore Ramana spēja atklāt šo jautājumu un redzēja, ka Teo kreisais kambaris ir apklāts ar rētaudiem, kas pārtrauca sirds darbību. Teo nekavējoties izveseļojās pēc tam, kad bija notikusi operācija, un tikai pēc divām dienām atstāja slimnīcu. Kopš tā laika viņš ir pilnībā atveseļojies.

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment