Tagad varat nopirkt māju Sicīlijā tikai par 1 eiro – lūk kā!

Foto: Shutterstock

Vai kādreiz esi gribējis dzīvot Sicīlijā? Nu, tagad var – par 1 eiro. Jā, patiešām! Sicīlijas pilsēta Sambuka pārdod mājas tikai par 1 eiro, lai mudinātu cilvēkus pārcelties uz turieni, lai palīdzētu ekonomikai un veicinātu iedzīvotāju atgriešanos.

Tas izriet no tā, ka Sardīnijas pilsēta Ollolai, 2018. gada janvārī paziņojoja, ka tā pārdos 200 mājas par 1 eiro, lai piesaistītu jaunus iedzīvotājus. Sambukas pilsētas mēra vietnieks un tūristu padomnieks Džuzeppe Cacioppo sacīja CNN: “Pretēji citām pilsētām, kas to ir darījušas tikai propagandas dēļ, šai pilsētas hallei pieder visas 1 eiro vērtās mājas, kas ir pārdošanā.

Džuzeppe Cacioppo

Mēs neesam starpnieki, kas sadarbojas starp vecajiem un jaunajiem īpašniekiem. Tu gribi to māju, tu to dabūsi viens un divi! Lai gan tas izklausās apbrīnojami, protams, būs kāds āķis – es domāju, kurš dod māju par grašiem? Īpašumi, kuru garums ir no 430 kvadrātpēdām līdz 1614 kvadrātpēdām, ir ārkārtīgi nepieciešams, lai tos atjaunotu, un jums būs jāapņemas iztērēt vismaz 15 000 sterliņu mārciņu, lai veiktu atjaunošanu trīs gadu laikā. Tas nav tik slikti, ņemot vērā, ka, pērkot jaunas mājas, tas ir diezgan bieži, un cilvēki tērē daudz vairāk. Ir nepieciešama arī drošības nauda 5000 sterliņu mārciņu apmērā, kas tiks atdota pēc mājas atjaunošanas pabeigšanas. Taču šī ir neliela cena, lai samaksātu par skaistu māju Sicīlijā. Šis auglīgais zemes pleķītis ir nodēvējams par Zemes paradīzi.  Mēs atrodamies dabas rezervātā, kas pilns ar vēsturi. Mums apkārt ir skaistas pludmales, meži un kalni. Tā ir klusa un mierīga, idilliska vieta, lai detoksētos.

Šeit ir iestrēguši ārzemnieki, kurus ir pārņēmis šis skaistums. Dažas 10 mājas jau ir pārdotas. Dučiem citu īpašumu ir pieejami, bet tiem ir ļoti nepieciešams veikt pārmaiņas. Ar viņiem ir sazinājušies cilvēki no Šveices, Francijas un Spānijas, un tiek saņemti daudzi pieprasījumi.

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment