Emocionālās veselības “atslēga” jeb kā aizmirst par stresu un trauksmi

 

Kāpēc litija nav visos vitamīnu un minerālvielu kompleksos?

Mūsu valstī litija izmantošana medicīnā sākās pagājušā gadsimta vidū. Mikroelements ilgu laiku tika izmantots tikai psihiatrijā. Litija devas šīs grupas preparātos ir ļoti augstas. Un izmantotā viela, litija karbonāts, ir toksiska un prasa pastāvīgu tā līmeņa uzraudzību asinīs. Tāpēc preparātus ar litija karbonātu pārdod pēc receptes, un šo vielu nevar izmantot vitamīnu minerālu kompleksos.

Kā stāsta augstākās kategorijas klīniskā farmakoloģe, medicīnas zinātņu doktore Olga Gromova, Sibīrijas Medicīnas universitātē sintezēts litija askorbāts, kas ir absolūti drošs, netoksisks un mazās devās lietojams kā veselīga dzīvesveida sastāvdaļa. jebkurā vecumā, bet galvenokārt gados vecākiem cilvēkiem.

Pētījumi liecina, ka litija askorbātam mazās devās ir plašs darbības spektrs, kas ir neparasts citiem litija sāļiem. Litija askorbāts ir piemērots lietošanai, lai kompensētu litija deficītu, ja to izmanto kā daļu no vitamīnu un minerālvielu kompleksiem. Pirmais šāds komplekss aptiekas sortimentā pieejams jau vairākus gadus.

Litiju vajag visiem!

Pētījumi par litija askorbātu ir parādījuši daudz interesantu rezultātu.

Piemēram, šī viela, ja to lieto svara zaudēšanas programmās, uzlabo rezultātus gandrīz par 40%. Un studenti, kuri lietoja litija askorbātu, uzlaboja savu sniegumu sesijas laikā, jo tas ietekmēja stresa izturību un kognitīvās funkcijas.

Pētījumi liecina, ka litija askorbāts veicina stresa toleranci un emocionālo stabilitāti.

Stresa situācijas, kas, šķiet, pārbauda nervu sistēmas spēku, ir lielākā daļa visu vecumu cilvēku. Tāpēc ir pilnīgi iespējams uzskatīt, ka litija “prieka mikroelementa” deficīta savlaicīga noteikšana un papildināšana ir viens no veselīga dzīvesveida noteikumiem.

Lasi vēl: Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons uzskata, ka ir bezjēdzīgi runāt ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment