Facebook pāršalc ziņa par puisēnu, kurš Ēdoles pusē ceļmalā tirgo vilnas zeķītes – ģimene kupla, bet mamma viena

Foto: Facebook

Facebook lietotājs Roberts saviem draugiem un pārējiem sociālā tīkla lietotājiem paziņo par kādu puisēnu, kurš tirgo vilnas zeķes, iebraucot Ēdolē no Kuldīgas puses, aptuveni 200m pēc zīmes. Roberts aicina ikvienam garāmbraucējam nopirkt zeķītes.

Pats Roberts arī ir nopircis zeķu pāri un atzīst to par ļoti kvalitatīvu, viens pāris maksā 10 eiro, taču puisēns visu naudu neatdodot mammai, bet gan daļa paliekot viņam. Zeķu pārdošana, aptuveni, 10 gadus vecajam puisēnam nav piespiedu darbs, bet gan labprātīgs, šādā veidā viņš iemācās nopelnīt un saprast naudas vērtību.

Puisis Robertam ātri nevarēja atbildēt, cik māsu un brāļu ģimenē viņi kopā ir, bija nepieciešams skaitīt skaļi, taču mamma visu kuplo ģimeni audzina viena pati.

Facebook lietotājs raksta: “Braucot garām, lūdzu nopērciet no viņa kādu pāri (ja ne pašiem, tad priekš kāda cita) un atbalstiet rūķi . Priekš sava vecuma, viņš jau pats mēģina nopelnīt – labākais veids kā iemācīt bērnam naudas vērtību nevis būs vienam no teļiem kādi ir šajos laikos “pfff, mamma nopirks jaunus zābakus kad šitos nodauzīšu”.

P.S. Ģimenē viss ir kārtībā, alkohola lietošanas nav, puika tīrās kārtīgās drēbēs, badā neviens nemirst, puiku neviens nespiež iet tirgot, tā ir viņa paša griba, lai nopelnītu – puikam tiek daļa naudas nevis mammai visu jāatdod. Kam nav grūti, nošērojiet lūdzu.”

Zeķītes pēc skata ir ļoti skaistas, kā atzina Roberts – arī ļoti kvalitatīvas. Nebūsim vienaldzīgi un nepabrauksim garām – sasildīsim puisēnam sirdi un sev – kājas!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment