Florins Filote kļūst par 220.lv pārvaldītāja PHH Group izpilddirektoru

Baltijā vadošā e-komercijas uzņēmuma Pigu HobbyHall Group (“PHH Group”), kas pārvalda arī tirdzniecības centru internetā 220.lv, par jauno izpilddirektoru kļuvis e-komercijas profesionālis Florins Filote (Florin Filote), kurš kopš šī gada maija strādāja par grupas ieņēmuma daļas vadītāju.

Uzņēmuma izpilddirektora vietu atstās Ksavjers Karljē (Xavier Carlier), kurš šo amatu uz laiku ieņēma kopš šī gada aprīļa, kad “PHH Group” ilggadējais izpilddirektors Dainius Liulys (Dainius Liulys) paziņoja par aiziešanu no aktīvās uzņēmuma vadības un tika uzsākta jaunā vadītāja meklēšana. Jaunais izpilddirektors savus pienākumus sāks veikt no šodienas, 10.oktobra.

Kerims Turkmens (Kerim Turkmen), “PHH Group” akcionāra, uzņēmuma Mid Europa partneris, norāda: “Kā akcionāri esam priecīgi, ka Florins Filote ir piekritis izaicinājumam vadīt Pigu HobbyHall Group. Viņa profesionālā pieredze un sasniegumi starptautiskās e-komercijas vidē un tirgus biznesa attīstībā nešaubīgi nesīs lielus panākumus, “PHH Group” ieejot jaunā attīstības posmā. Akcionāru vārdā es gribētu pateikties Ksavjēram Karljē par stabilitātes nodrošināšanu mūsu uzņēmumam sarežģītajā pārmaiņu periodā, un veiksmīgu augstākās vadības funkciju pārejas nodrošināšanu.”

Florins Filote, jaunieceltais “PHH Group” izpilddirektors: “Man būs liels gods uzņemties vadīt “PHH Group”, palīdzot turpināt pārveidot cilvēku paradumus preču iegādē. Esam izstrādājuši veiksmīgu biznesa modeli, un mums ir talantīga vadības komanda, kas līdz šim ir ļāvusi izmantot mainīgās iepirkšanās vides tendences.”

Kā norāda “PHH Group” izpilddirektors F.Filote, e-komercijas nozare ir saistīta ar inovācijām, nevis tradīcijām, tāpēc Baltijā izstrādātie tehnoloģiskie risinājumi ir uzņēmuma mugurkauls, palīdzot pircējiem visā Baltijā nodrošināt un ātri piegādāt preces, kas viņiem ir vajadzīgas, ietaupot pircēju laiku un naudu.

“Arī infrastruktūra, ko esam izveidojuši un kurā turpināsim investēt, padara “PHH Group” platformas par vietu, kur mūsu esošie un potenciālie Marketplace tirgotāji var augt. Lai gan esam spējuši nodrošināt efektīvu izaugsmi, šobrīd uzņēmumam ir pamats uzskatīt, ka esam spējīgi gūt vēl lielākus panākumus tirgū,” skaidro F.Filote.

“PHH Group” valdes priekšsēdētājs Daniels Ropers (Daniel Ropers) uzsver, ka koncerns turpina savu stratēģisko attīstības ceļu, kura mērķis ir palielināt Marketplace nozīmi grupas darbībā. Pašlaik, trīs gadus pēc tiešsaistes platformas Marketplace atvēršanas ārējiem pārdevējiem, šie tirgotāji ģenerē 30% no grupas kopējā patēriņa. Tuvāko gadu laikā plānots šo rādītāju palielināt līdz 50% no apgrozījuma.

Turpina D.Ropers: “Mūsu mērķis ir uzlabot tiešsaistes iepirkšanās kvalitāti un kļūt par labāko iepirkšanās vietu pircējiem. Mēs aktīvi turpinām investēt labākā iepirkšanās pieredzē, zemākās cenās un ātrākā piegādē

visā Baltijā. Tāpat “PHH Group” piedāvā tirgus platformu, kur arī mazumtirgotāji ar kvalitatīvām precēm var veiksmīgi sasniegt patērētājus Baltijas reģionā, izmantojot mūsu izcilos tehnoloģiju, loģistikas, norēķinu un maksājumu risinājumus. Kā tirgus un e-tirdzniecības līderis reģionā, mēs apvienojam mazumtirdzniecību vienā platformā, lai apkalpotu patērētājus labāk un ātrāk, nekā pat lielākais mazumtirgotājs varētu to izdarīt viens pats. Jaunieceltais uzņēmuma vadītājs ar pārliecinošu profesionālo pieredzi e-komercijas jomā un spēcīgā, pieredzējusī “PHH Group” vadītāju komanda nodrošinās, ka mūsu izvirzītie mērķi tiks sasniegti.”

Par Florinu Filoti

21 gada vecumā F. Filote sāka strādāt vadošā Vācijas tirdzniecības uzņēmumā Rumānijā Selgros Cash&Carry, kas ir kādreizējā REWE grupas daļa, un 24 gadu vecumā vadīja to tirdzniecību. F. Filote ir veidojis dažādus tirdzniecības modeļus un ieņēmis dažādus amatus, kas saistīti ar ātras aprites patēriņa precēm (FMCG) un rūpniecību. Pirms 7 gadiem kā pārdošanas viceprezidents viņš pievienojās Naspers piederošajam eMAG, kas ir trešā lielākā e-komercijas grupa aiz Amazon un Alibaba, attīstot uzņēmuma Marketplace, kas tajā laikā Eiropā kā pārdošanas formāts tikai parādījās.

Par “PHH Group”

“PHH Group” ir lielākais e-tirdzniecības uzņēmums Baltijas valstīs un Somijā. Grupa tika izveidota, apvienojot Lietuvā, Latvijā un Igaunijā bāzēto “Pigu Grupu” ar Somijas un Igaunijas mazumtirdzniecības gigantu “Hobby Hall”. “PHH Group” pārvalda e-veikalus un tirdzniecības platformas Somijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Grupas e-komercijas platformas “Pigu.lt”, “220.lv” un “Kaup24.ee” sortimentu veido vairāk nekā 4000 pārdevēju preces, piedāvājot aptuveni 2 miljonus lielu preču sortimentu. Grupas pārvaldītās vietnes apmeklē aptuveni 150 miljoni pircēju gadā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment